‘Gromovi’ Dominik Kuzmanović i Marin Jelinić pozvani na prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo

Izbornik hrvatske seniorske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je popis igrača za prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se od 12. do 29. siječnja 2023. održati u Švedskoj i Poljskoj.

Reprezentacija će se okupiti 27. prosinca u Zagrebu, nakon čega odmah odlazi na pripreme u Poreč. U sklopu priprema biti će odigrane dvije pripremne utakmice s Italijom 29. i 30. prosinca, nakon čega će igrati dobiti slobodno do 1. siječnja kada će početi drugi dio priprema.

– Kao i uvijek uoči velikih natjecanja, tako ni sada nemamo previše vremena na raspolaganju. Veliki dio igrača praktički je do posljednjeg dana zauzet klupskim obvezama i nažalost, neće imati ni dana predaha. Stoga ćemo morati biti jako oprezni da ne dođe do zamora i ozljeda. Dio igrača je nažalost još uvijek ozlijeđen ili u fazi rehabilitacije. Jasno je da ćemo pratiti njihovo stanje i budu li zdravi mogu biti pozvani naknadno u svakom trenutku- za hrs.hr izjavio je izbornik Hrvoje Horvat.

Među 21 igračem, koji su pozvani na prvi dio priprema su i dvojica igrača našičkog NEXE-a, odlični mladi vratar Dominik Kuzmanović i lijevo krilo Marin Jelinić.

Popis pozvanih igrača: Dominik Kuzmanović, Dino Slavić, Mate Šunjić, Marin Jelinić, Lovro Mihić, Ivan Čupić, Filip Glavaš, Paolo Kraljević, Željko Musa, Marin Šipić, Nikola Grahovac, Leon Šušnja, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Tin Lučin, Zvonimir Srna, Josip Šarac, Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica i Luka Šebetić.

(www.icv.hr, mš, HRS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content