Energetski obnovljen osječki Dječji vrtić “Radost”: Ušteda će na godišnjoj razini iznositi oko 53 tisuće kuna

Na završnoj konferenciji za novinare danas (srijeda) su predstavljene pojedinosti o obnovi zgrade osječkog dječjeg vrtića “Radost”, koja se nalazi u samom središtu grada, a datira još iz davne 1928 godine.

Pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Nada Zebić istaknula je kako je ugrađena nova vanjska stolarija, napravljena nova kotlovnica, ventilacija, led rasvjeta i daljinsko očitanje energije.

-Ukupna vrijednost obnove je milijun i pol kuna . Od toga je 80 posto sredstava osigurano iz europskih fondova, dok je 20 posto iznosa dao Grad Osijek. Procjene su da će ušteda na godišnjoj razini iznositi 53 tisuće kuna, većim dijelom na toplinskoj, a manjim na električnoj energiji, te je energetskim pregledom utvrđen prelazak iz energetskog razreda E u C – pojasnila je Zebić.

Ana Mihaljević, Ravnateljica Dječjih vrtića Osijek rekla je kako je dječji vrtić Radost treći obnovljeni vrtić, nakon Potočnice i Latice, te kako su se djeca u njega vratila u travnju.
Boravak u vrtiću sada je puno ugodniji. S djecom pričamo o energetskoj učinkovitosti i naravno da su oni bili upoznati zašto smo ih izmjestili. U Radost je upisano 85-ero djece, odnosno imamo četiri vrtićke skupine – dvije po redovnom, a dvije po alternativnom Montessori program – dodala je.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content