GDCK Virovitica dodijelio zahvalnice svojim volonterima i tako obilježio Međunarodni dan volontera

U povodu međunarodnoga dana volontera, u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica danas (ponedjeljak) je održana dodjela zahvalnica volonterima koji su odradili 20 ili više sati volonterstva. Tako je danas zahvalnice primilo 14 volontera koji svakodnevno nesebično pomažu pri prikupljanju hrane, odjeće, pomažu potrebitima i slično.

– Volonteri su se uvijek pokazali kao temeljna snaga Crvenog križa i stanovništva u elementarnim nepogodama i drugim potrebitim situacijama. Tako su i u našem Gradskom društvu Crvenog križa bili nezamjenjivi u pandemiji koronavirusa te u potresu kada je bilo angažirano više od 80 volontera. U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica ove godine volonteri su bili najviše angažirani u radu Socijalne samoposluge koju imamo više od šest godina. Bez roditelja i učenika u našim školama, rad Socijalne samoposluge ne bi bio održiv – rekla je ravnateljica Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac te istaknula kako su ove godine u nekoliko navrata uspjeli pomoći najsiromašnijima građanima.

– Jednaku važnost imaju i volonteri koji su u humanitarnim akcijama prikupljali i pakirali namirnice i higijenske potrepštine. Tako smo mi ove godine uspjeli u četiri navrata pomoći više od 90 najsiromašnijih građana. Sve zahvaljujući nesebičnosti naših volontera koji su odvojili svoje vrijeme za pomoć drugima, a znamo da je danas vrijeme jedan od dragocjenijih darova koji možemo darovati – dodala je.

Ravnateljica GDCK Virovitica Željka Grahovac u nazočnosti predsjednice GDCK Virovitica Margarete Stanić uručila je zahvalnice volonterima: Ivani Ćavarušić, Zdenki Feketiji, Danijeli Pavoković, Davorki Bajivić, Nadi Vargović, Jelki Jurišić, Radmili Bićanić, Snježani Čubrlo, Veri Brdar, Lidiji Fabijanić, Borki Jugović, Katici Kovačević, Kristini Barbir te Vesni Vokal.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine na dan 5. prosinac obilježava Međunarodni dan volontera s ciljem podsjećanja javnosti o prednostima i dobrobitima volonterskoga rada i njegovu doprinosu razvoju lokalne i šire zajednice.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content