HPGD Sloga održao Božićni koncert kao uvod u paljenje četvrte adventske svijeće u Pitomači

Jučer (subota) su u sklopu manifestacije Advent u Pitomači brojni mještani i gosti uživali u druženju, kušanju domaćih specijaliteta i bogatom kulturnom i zabavnom programu.

Tako je u crkvi sv. Vida u Pitomači, a u organizaciji Hrvatskog pjevačkog glazbenog društva „Sloga“ Pitomača, a pod stručnim vodstvom Davora Jendrašića, održan tradicionalni Božićni koncert. Osim domaćina, na koncertu su nastupili i The Fusion, Crkveni zbor sv. Vida, zbor OŠ Petra Preradovića Pitomača, Muško pjevačko društvo „Ferdinant“ iz Fendinandovca i Limena glazba Pitomača.

Nakon koncerta slijedilo je paljenje četvrte svijeće na adventskom vijencu. Uz nastup Hrvatske udruge umirovljenika Pitomača i uz molitvu kapelana Marka Pintarića, na Trgu kralja Tomislava upaljena je i posljednja svijeća na adventskom vijencu koja se naziva svijeća anđela i donosi ljubav.

Na štandovima vrijednih udruga, Udruge žena Guščarice Grabrovnica, KUD-a „Petar Preradović“ iz Grabrovnice i KUD-A „Marijan Pavleković Pajo“ Otrovanec, posjetitelji su mogli uživati u toplim domaćim lepinjama i fritulama, a na štandovima LRUVDR Vidra Pitomača, kušati srneći paprikaš, ugrijati se uz kuhano vino i čaj dok je sve prisutne zabavljao Tamburaški sastav Frontmeni. 

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content