Lokalnim preventivnim projektom “Budi navijač, a ne razbijač” osječka policija podiže razinu kulture navijanja

Podizanje razine kulture navijanja i razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim događanjima jedan je od najvažnijih ciljeva rada policijske prevencije.

Stoga su se turniru za rukometaše do 15 godina pridružili i policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske koji su promovirali lokalni preventivni projekt “Budi navijač, a ne razbijač” i nacionalni preventivni projekt “Zajedno protiv govora mržnje”.

Naime, proteklog vikenda Osijek je bio domaćin XIXO kupa, međunarodnog rukometnog turnira na kojem je sudjelovalo deset ekipa iz pet zemalja. Osim hrvatskih klubova sudjelovali su i klubovi iz susjednih zemalja Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Foto 1 13
Foto: PU osječko-baranjska

Domaćin je bio Rukometni klub Osijek, a natjecanje je organizirano pod pokroviteljstvom sponzora XIXO te Turističke zajednice Grada Osijeka. Osim u dvorani na Zrinjevcu, natjecatelji su igrali utakmice u još dvije dvorane i to u Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek te u Osnovnoj školi Tenja.

Prije početka rukometnih utakmica kao i za vrijeme trajanja utakmica, policijski službenici su dijelili informativno edukativne materijale okupljenim navijačima i igračima, posebno onima mlađeg uzrasta te ukazali na važnosti stvaranja većeg osjećaja sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja, korektnog i nenasilnog ponašanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje, vrijeđanja i uništavanja.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content