Mateja Fras Venus na redovnoj godišnjoj skupštini VZ grada Slatine: Moramo napredovati i povećati kvalitetu vatrogastva grada Slatine i Virovitičko-podravske županije

Jučer (ponedjeljak) je svoju redovnu godišnju skupštinu održala Vatrogasna zajednica grada Slatine, a nazočili su joj predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Slatine, Donjih Meljana, Bakića, Kozica, Sladojevaca i Sladojevačkog Luga, te Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine.

Nekoliko pozdravnih riječi na samom početku nazočnima je uputio predsjednik VZ grada Slatine Branko Belošević. Uslijedio je izbor radnih tijela skupštine, te izvješće Verifikacijskog povjerenstva. Na skupštini je jednoglasno usvojen prijedlog II. izmjene i dopune financijskog plana VZG Slatine za 2022. godinu, kao i prijedlog programa rada i financijskog plana za 2023. godinu.

IMG_6853

U ime Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije skupu se obratila županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus, koja se kritički osvrnula na nedostatak obuke i edukacije među vatrogascima.

– Kroz izvjesno vrijeme ćemo imati vrhunsku opremu i vozila, i sve ostalo što to prati, ali nećemo biti dovoljno educirani za korištenje toga svega. Smatram da bi svi predsjednici i zapovjednici, kao odgovorne osobe svojih vatrogasnih postrojbi, u svojim mjestima trebali malo više dati od sebe vezano za edukaciju i obuku. Edukacije su potpuno besplatne, potrebna je samo dobra volja i slobodno vrijeme kako biste se priključili i napredovali u svojim zvanjima. Svi zajedno moramo napredovati i tako povećati kvalitetu vatrogastva grada Slatine i Virovitičko-podravske županije. Županijska vatrogasna zajednica je jaka onoliko koliko je jak naš najslabiji DVD – rekla je zapovjednica Fras Venus te vatrogascima poručila da se ‘uhvate’ knjige i posla i polože stručni ispit za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima, nakon čega je svima čestitala Božić i Novu godinu.

IMG_6864

U ime Grada Slatine nazočnima se obratio pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok koji je svima poželio sretne božićne i novogodišnje blagdane, te puno uspjeha i sreće u 2023. godini.

Nakon službenog dijela, predsjednik Branko Beložević i tajnica VZ grada Slatine Jovana Prpić svim nazočnima uručili su prigodne poklone, uz čestitku za nadolazeće blagdane.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content