Matica hrvatska proslavila 180 godina postojanja: Jedan od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj

Proslavi 180 godina postojanja Matice Hrvatske u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku, nazočila je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković koja je tom prilikom pozdravila sve nazočne u ime osječkog gradonačelnika Radića i u svoje osobno ime, te čestitala Središnjici Matice hrvatske, Ogranku Matice hrvatske u Osijeku i Filozofskom fakultetu u Osijeku na organizaciji te hvale i spomena vrijedne svečane proslave.

Crnković je dodala kako Matica hrvatske nedvojbeno promiče nacionalni i kulturni identitet u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak. Matica hrvatska kao najstarija hrvatska kulturna ustanova jedan je od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj.

U rođendanskom duhu održana je projekcija dokumentarnog filma “180 godina Matice hrvatske” te predavanje “Matica hrvatska danas” Mire Gavrana, predsjednika Matice hrvatske i Ivana Trojana, predsjednika Ogranka Matice hrvatske Osijek.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content