Moto Mrazovi oduševili našičke mališane: U sklopu Adventa održana i predstava, prikaz običaja Kriskingle i žive jaslice

Našički Advent u gradu nastavljen je u petak predstavom za djecu Dan u laboratoriju Djeda Mraza, u izvođenju Kazališta La La Land. U njoj su uživali i odrasli i mališani koji su mogli aktivno sudjelovati u kreiranju priče.

Potom je na trgu nastalo oduševljenje dolaskom Moto Mrazova u organizaciji Moto kluba “Racing”. Mališanima su donijeli darove  ali bili i spremni na fotografiranje s oduševljenim mališanima.

U sklopu programa, u organizaciji HKD Lisinski Našice održan je prikaz običaja Kriskingle i žive jaslice koje su razveselile razdragane građane.

Miroslav Šarić, predsjednik HKD Lisinski Našice je rekao kako je zahvalan Framašima na uprizorenju živih jaslica

– Već tradicionalno naše HKD Lisinski u suradnji s Framom uprizoruje žive jaslice, i to na način da članovi folklorne sekcije Lisinskog pjevaju tradicijske Božićne pjesme, a Framaši su se obukli u biblijske likove i tako uprizorili Isusovo rođenje – kaže Šarić i dodaje:

– Trudimo se otpjevati neke već zaboravljene pjesme koje se toliko često ne pjevaju i nadamo se da smo zadovoljili očekivanja gledatelja – rekao je Šarić.

Naravno, sve je pratio tradicionalni Božićni sajam s bogatom gastro ponudom.

Advent se nastavlja danas (subota) likovnom božićnom radionicom za djecu osnovnih i srednjih škola, a zatim nešto što je “promijenilo smjer” ovogodišnjeg Adventa, praćenje nogometne utakmice Hrvatska-Maroko, koja se igra za 3. mjesto svjetskog prvenstva i koju su naši reprezentativci izborili u Katru.

Potom slijedi Božićni party umirovljenika, paljenje četvrte adventske svijeće u organizaciji Udruge za kulturu življenja DarNa, a cijelu priču će zaokružiti koncert Zlatnih struna.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content