Nastavljena jedna od najljepših božićnih priča u Orahovici: Djeda mrazovi na biciklima prošli kroz grad i darivali djecu

Nisu Božić pokloni, lampice, šopinzi ni štošta drugo što mnogi danas poistovjećuju s jednim od najvećih kršćanskih blagdana. Božić je baš suprotno, obitelj, toplina doma, ljubav, veselje, poštenje i dobrota te veliko srce za svakoga. Upravo tu čar Božića i to veliko srce za svakoga i ove godine je pokazala i dala grupa orahovačkih prijatelja koji su se još jednom obukli u Djeda Mrazove, sjeli na bicikle i dijelili darove svoj orahovačkoj djeci. Ova prekrasna priča traje već punih 11 godina.

– Razmišljali smo kako uljepšati Božić svima u Orahovici, a posebno djeci i pripremiti im nešto posebno, još neviđeno. I tako je pala ideja da skupimo novce, kupimo darove i svi se zajedno obučemo u Djeda Mrazove i na biciklima uz božićne pjesme prođemo kroz cijeli grad. Ove godine je bilo nas 20-ak i moramo reći od srca hvala svim građanima koji su nas ispred kuća dočekivali s okrjepom, od jela do pića, kolača i svega. Bilo je ponovno nezaboravno i naravno vidimo se dogodine – poručili su orahovački Djeda Mrazovi na biciklima koji su na kraju dana došli na središnji gradski trg i zapjevali s izvođačima Adventske čarolije, a potom tradicionalno pripremili veliku bakljadu u kružnom toku u središtu grada te potom i vatromet.

– Ne znam što reći, ovi dečki su fantastični, imati ovoliko volje i želje za samo učiniti nekoga sretnim. Zaslužuju svaku pohvalu jer nema djeteta u gradu koje nisu nasmijali, s njim zaplesali i zapjevali. Dečki svaka im čast i neka ih dragi Bog čuva – poručio je jedan Orahovčanin.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content