Novi WineOS 2023. mamac za istinske hedoniste: Najviše radionica dosad, od Beljskog vremeplova u vinsku prošlost do kadarke iz podruma Oszkára Maurera

Bliži se Nova godina, a nakon nje i pravi mamac za istinske hedoniste – WineOS.
Osmo izdanje sajma vina, delicija i ugodnog življenja 13. i 14. siječnja 2023. u dvorani Gradski vrt ponovno će posjetiteljima ponuditi brojne zanimljive sadržaje i, ono što je najvažnije, uživanje u najboljim vinima i delicijama istoka Hrvatske i gostiju iz drugih dijelova Lijepe naše te inozemstva. Jedan od najvećih mamaca za brojne ljubitelje vina i ovaj će put biti vinske radionice u organizaciji poznatog vinskog autora Željka Garmaza, najavljuju organizatori iz Udruge Dekanter.

-Kada govorimo o popularnim vinskim pričama, koje redovito privlače goste na WineOS, svakako je najveći novitet to što će od sljedeće godine radionica biti još više te će se odvijati kroz tri dana, 12., 13. i 14. siječnja. Tako nas toga četvrtka, petka i subote očekuje ukupno jedanaest vrhunskih radionica s nikad zanimljivijim, ekskluzivnijim i privlačnijim temama, vinarima i vinima- dodaju.

Prvi dan, četvrtak 12. siječnja, donosi tri teme. Predstavnici Belja, jedne od najvećih i najznačajnijih vinarija istoka Hrvatske, za sudionike su priredili vremeplov u vinsku prošlost, dakako uz degustaciju arhivskih vina i zanimljive priče koje prate njihov nastanak. Zatim će sommelier Klaudio Jurčić govoriti o svojim prijateljstvima s vinarima uz degustaciju njegovih vina, a u posljednjoj radionici toga dana, mađarski vinar iz Vilanyja Attila Gere predstavit će vertikalu svoje crne kupaže s položaja Kopar.

U petak, 13. siječnja, na rasporedu su četiri radionice, a program u 13 sati otvara Gianfranco Kozlović s vertikalom svojih malvazija. Slijedi Istrijan Bruno Trapan i njegov Uroboros, odnosno odležana malvazija, a potom fruškogorska vinarija Erdevik, koja će prezentirati vertikalu svog nagrađivanog chardonnaya Omnibus Lector. Za kraj dana ostavljena je priča o selu Umčani iz vrgoračkog kraja i braći Gašpar.

Subota 14. siječnja ponovno donosi četiri vrhunske radionice. U 13 sati gosti će imati prigodu upoznati se s vrhunskim pošipima iz hrvatske vinarije poznatog Mikea Grgicha, čuti priču o širenju vinarije Galić u Dalmaciju, upoznati „,morski ego“ Joze Galića, te prisustvovati radionici kadarki iz podruma Oszkára Maurera. Kraj programa posvećen je hercegovačkoj vinariji Nuić i tamošnjoj autohtonoj sorti trnjak.

Organizatori napominju kako se ulaznice mogu kupiti samo u pretprodaji u vinoteci Viniti, a prijave se mogu napraviti na e-mail [email protected], ili putem telefona na broj 098/1747-108.

Cijena pojedinačnih ulaznica je 150 ili 200 kuna (ovisno o radionici), dok dnevni paketi stoje 500 kuna svaki. Za svaku radionicu je dostupno po 20 ulaznica, stoga svi koji žele doživjeti neku od ovih priča trebaju požuriti i što prije se javiti te rezervirati svoje mjesto. Više informacija o radionicama može se pronaći na internetskoj stranici WineOS-a.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content