Objavljen Javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u sportu na području grada Orahovice za 2023. godinu

U proračunu Grada Orahovice za 2023. godinu osigurano je 92.906 eura za sufinanciranje javnih potreba u sportu, a od tog iznosa 15 posto (13.936 eura) izdvaja se za pričuvu Zajednice športskih udruga, zatim 15 posto (13.936 eura) za održavanje sportskih terena i objekata, a 70 posto (65.034 eura) za redovnu djelatnost udruga. Upravo za redovnu djelatnost udruga Zajednica športskih udruga raspisala je javni poziv za sve sportske udruge u gradu da se prijave za dobivanje sredstava.

Pravo podnošenja prijave na Javni poziv imaju pravne osobe registrirane kao udruge, a članice su Zajednice športskih udruga sukladno Zakonu o udrugama, koje u svom Statutu djeluju kao neprofitne organizacije.

-Udruge koje se mogu javiti na ovaj poziv moraju biti upisane u Registar udruga, moraju posjedovati RNO broj te moraju ispunjavati sve druge uvjete propisane natječajem. Uz odgovarajuću dokumentaciju koju sportske udruge moraju priložiti, pozivamo ih da pri izradi projekta pomno prouče kriterije prihvatljivih, odnosno neprihvatljivih troškova koji su krucijalno važni kod podnošenja istog – poručuju iz Zajednice športskih udruga.

Javni poziv za sufinanciranje javnih potreba u sportu na području grada Orahovice za 2023. godinu možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content