Održana 3. sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Virovitica – ITU mehanizma

Danas (četvrtak) u gradskoj je vijećnici održana 3. sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Virovitica – ITU mehanizma na kojoj je usvojen konačni nacrt Strategije razvoja urbanog područja te konačni nacrt Akcijskog plana za provedbu Strategije. Izrađivač Strategije i Akcijskog plana je tvrtka Apsolon Strategija d.o.o. iz Zagreba.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije 15. prosinca 2022. godine objavilo je Poziv urbanim područjima za provedbu ITU mehanizma.

Sukladno Smjernicama za uspostavu urbanih područja propisano je da se Akcijski plan za provedbu Strategije donosi zajedno s prijedlogom Strategije ili najkasnije u roku od 60 dana od dana donošenja Strategije. Akcijski plan izrađuje grad središte urbanog područja, u pravilu za razdoblje 2-3 godine, a njime je omogućeno povezivanje proračuna sa pregledom glavnih mjera s pokazateljima rezultata i ključnim točkama ostvarivanja.

– Ovom prilikom moram napomenuti da smo u top 3 grada (od 22) kada je u pitanju proces provedbe ITU mehanizma što nam je i nadležno Ministarstvo u više navrata i potvrdilo – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content