Održana je redovna godišnja skupština Zajednice športskih udruga grada Orahovice u sklopu koje su proglašeni i najbolji sportaši grada

Održana je redovna godišnja skupština Zajednice športskih udruga grada Orahovice u sklopu koje su proglašeni i najbolji sportaši grada za 2022. godinu. U radnom dijelu Skupštine predsjednik Zajednice Antun Grabovac prezentirao je program Javnih potreba u sportu grada.

– Iz Gradskog proračuna za sport je odvojeno ukupno 92.905 eura, od čega će za djelovanje sportskih udruga bit izdvojeno 65.034 eura, gospodarenje, korištenje i opremanje sportskih objekata 13.936 eura, dok će u pričuvi Zajednice ostati 13.936 eura. Program Javnih potreba je izrađen sukladno zakonskim odredbama koje propisuju područja i djelatnosti koje jedinica lokalne samouprave sufinancira u području sporta kao javnu potrebu. Program je izrađen i u skladu s kriterijima i mjerilima za financiranje javnih potreba na razini grada– rekao je Grabovac te potom iznio i programa rada Zajednice u 2023. godini.

ZSU skupstina i nagrade 2

– Rad u 2023. započet ćemo zapravo još u ovoj 2022.. Naime, do kraja godine bit će raspisan Javni poziv za sredstva dobivena iz Proračuna grada, a isto činimo po prvi puta ovako krajem godine jer već početkom iduće pojedinim klubovima počinju sezone čime moraju imati svoja sredstva. Raspodjela sredstava bit će odrađena prema kriterijima i mjerilima Zajednice. Nadalje ćemo se truditi financirati školovanje i usavršavanje stručnih športskih kadrova s područja grada što smatramo iznimno važnim– dodaje Grabovac.

U nastavku sjednice jednoglasno je potvrđen i novi član Zajednice Off road kluba Orahovica, te kao njen delegat u Skupštini predsjednik istog Radivoj Bolić. Nakon usvajanja programa rada i financijskog plana u ime Grada Orahovice obratio se izaslanik gradonačelnika Saše Ristera, Tomislav Katalinić.

– Budući da sam i sam sportaš, znam koliko je odricanja i truda potrebno za baviti se, a kamoli uspjeti u sportu. Svima vama od srca čestitam na svim uspjesima koji ste postigli, kako pojedinačno tako i ekipno, a u idućoj godini vam u ime gradonačelnika Ristera i Grada Orahovice te u svoje osobno ime želim prije svega puno zdravlja i sreće te potom i sportskog uspjeha i naravno sretne i blagolsovljene nadolazeće blagdane– rekao je Katalinić.

ZSU skupstina i nagrade 10 laureati

Uslijedila je potom i svečanost proglašenja najboljih u sportu za 2022. godini. Tako je za najboljeg sportaša grada izabran vratar RK Orahovice Domagoj Steiner, momčad godine je NK Papuk Osječko 1664., najuspješnija ženska ekipa je ekipa uzrasta do 12 godina ŽRK Orahovica, najperspektivniji mladi sportaš je nogometaš Papuka Rafael Podboj, dok je najperspektivnija sportašica vrataraka U-12 ŽRK Orahovica Lana Potalec. Trener godine je strateg RK Orahovica Tomislav Prebeg dok je sportski radnik godine predsjednik ZŠU grada Orahovice Antun Grabovac.

– Hvala svima koji su mene izabrali za najboljeg sportaša grada, ali jednako kako je meni pripala ova nagrada nju zaslužuje kompletna moja ekipa i njoj i treneru istu i posvećujem. Čestitam svima koji su danas nagrađeni i ovo nam je svima motiv više za nastavak bavljenja sportom  rekao je odlični orahovački rukometni vratar Domagoj Steiner.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content