Održana posljednja ovogodišnja sjednica Županijske skupštine VPŽ: Evo o čemu su raspravljali županijski vijećnici

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz predsjedavanje Dinka Begovića, održana je sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Bila je ovo posljednja ovogodišnja sjednica.

Na njenom početku, vijećnici su minutom šutnje odali počast za 47 nevinih žrtava Voćina. Nakon aktualnog sata, prisegu je položila nova vijećnica Helena Hegediš (HDZ) koja je u Županijskoj skupštini zamijenila Dražena Kokorića.

Uz Proračun za 2023. godinu, vijećnici su usvojili i: 2. Izmjene i dopune Proračuna Virovitičko-podravske županije za 2022. godinu s projekcijama za 2023. i 2024. godinu; Odluku o raspoređivanju sredstava proračuna namijenjenih financiranju političkih stranaka i nezavisnih vijećnika Županijske skupštine u 2023. godini; Program rada Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije u 2023. godini; Godišnji program korištenja sredstava ostvarenih od zakupa, prodaje i davanja na korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u 2023. godini; Program javnih potreba za obavljanje redovite djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Orahovica za 2023. godinu; Odluku o visini turističke pristojbe na području Virovitičko-podravske županije za 2024. godinu; Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za područje Virovitičko-podravske županije za 2023. godinu; Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Virovitičko-podravske županije za 2023. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje 2023. – 2025. godine; Izvješće o stanju u gospodarstvu na području Virovitičko-podravske županije; Informaciju o stanju komunalne infrastrukture i pružanju vodnih usluga na području Virovitičko-podravske županije za 2021. godinu; Izvješće o Provedbi Programa zaštite zraka, ozonskog sloja, ublažavanje klimatskih promjena i prilagodbe klimatskih promjena u Virovitičko-podravskoj županiji za razdoblje 2017. – 2021. godine; Odluku o prijenosu imovine evidentirane u poslovnim knjigama Virovitičko-podravske županije.

Osim toga izglasali su i suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije kao i Plan građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta s financijskim planom za 2023. godinu, te suglasnost na Odluku Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju za zaključivanje ugovora o nabavi lijekova.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content