OPĆINA LUKAČ U veselju i zajedništvu održan veliki Božićni koncert u Gornjem Bazju

U utorak, 20. prosinca, u Društvenom domu u Gornjem Bazju održan je božićni koncert. Posebna vrijednost ovoga događaja jest nastup raznih sudionika s područja Općine Lukač. Kreativnim plesnim točkama, pjevanjem i sviranjem tradicijske božićne glazbe Božić su pozdravili sljedeći izvođači: djeca Dječjeg vrtića Bubamara, učenici i učitelji Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, KUD ”Seljačka sloga” Turanovac te KUD Dugo Selo Lukačko.

U organizaciji programa sudjelovali su DVD Gornje Bazje, KUD-ovi iz Turanovca i Dugog Sela Lukačkog, Dječji vrtić Bubamara, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje kao koordinator programa, a sve to uz potporu Općine Lukač i njezina načelnika, gospodina Đure Bukvića.

Radosni i živahni nastupi najmlađih izvođača iz vrtića i škole, šarmantan nastup učitelja koji poziva na topao čaj te izvedbe KUD-ova koji promoviraju folklorni izričaj i njeguju tradiciju svojega kraja dokaz su da  je Božić vrijeme radosti, ljubavi i zajedništva istaknutih u glazbi koja oplemenjuje, povezuje i uljepšava naša srca.

Po završetku koncerta svi posjetitelji i sudionici posjetili su božićni sajam izložen ispred Društvenoga doma te su uz pokoju šalicu čaja mogli odabrati božićne ukrase koje su s puno truda i kreativnosti izradili članovi Učeničke zadruge ”Brezići”, KUD iz Dugog Sela Lukačkog te djeca iz vrtića i škole uz podršku svojim mentora, teta i učitelja, sa željom da njihovi božićni ukrasi budu dio blagdanskoga ugođaja u našim domovima.

(www.icv.hr, K. Topić, foto: O. Bešić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content