Osnovna škola Mikleuš poziva na sudjelovanje u informativno-edukativnom natječaju “Otmimo od zaborava 2022. – 2023.”

Osnovna škola Mikleuš poziva na sudjelovanje u informativno-edukativnom natječaju “Otmimo od zaborava 2022. – 2023.”, čiji je cilj podizanje svijesti učenika osnovnih i srednjih škola o tematici Domovinskog rata.

Natječaj se provodi u sklopu projekta “Domovina i ja – među mladima (Otmimo od zaborava)”, kojim se želi potaknuti aktivnije sudjelovanje šire javnosti u zaštiti digniteta i vrijednosti Domovinskog rata na području Virovitičko-podravske županije. Sam projekt financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

O samom natječaju, uz ravnatelja Osnovne škole Mikleuš Dragana Kraljika, više je rekao i voditelj projekta, nastavnik povijesti Dino Mataz.

– Cilj samog natječaja je potaknuti mlađe naraštaje na njegovanje zavičajne povijesti i događaja iz ne tako davne prošlosti. Prošle su nam se godine učenici na ovaj natječaj mogli prijaviti s različitim radovima, likovnim, literarnim, pa i filmskim, no ove smo se godine odlučili da to ipak bude samo dokumentarni film – rekao je Mataz.

Prva tri najbolja dokumentarna filma bit će nagrađena vrijednim nagradama. O samom natječaju više možete vidjeti OVDJE .

(www.icv.hr, adf, OŠ Mikleuš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content