Pitomača od srca: Održan Božićni sajam i humanitarni koncert za SOS Dječje selo Hrvatska

U organizaciji Centra za kulturu „Drago Britvić“, Udruge žena Dinjevac i KUD-a
„Podravka“ iz Starogradačkog Marofa jučer (nedjelja) je na Trgu kralja Tomislava održan mali Božićni sajam. Štandove udruga krasili su božićni ukrasi, domaći kolači i proizvodi, a uživalo se i u fritulama uz kuhano vino i čaj te puštanje lampiona dobrih želja.

Nakon puštanja lampiona, u Centru za kulturu „Drago Britvić“ održan je još jedan humanitarni koncert za SOS Dječje selo Hrvatska. Na koncertu pod nazivom „Za radost dječjeg osmijeha“ nastupili su: Barbara Othman, Matej Meštrović, Marko Vukes, Anastazija, Marija, Jan Stilinović, The Fusion i djeca uz glazbenu pratnju vokalnih solista Tonija Eterovića i Eduarda Jimmya Matešića.

Ovu prekrasnu glazbenu večer u Pitomači publika je nagradila velikim pljeskom, a sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je djeci u SOS Dječjem selu Hrvatska.

– Već 16. godinu zaredom organiziramo humanitarni koncert za djecu iz SOS sela Hrvatska. Sretni smo da smo i ove godine u poziciji organizirati takav jedan koncert. Drago mi je što su se mještani i posjetitelji odazvali te pomogli djeci u ovo božićno vrijeme kada svi darujemo, a istovremeno da su uživali u koncertu izuzetnih virtuoza glazbe i glasa. Isto tako, drago nam je što su nastupila i djeca koja tek stasaju što je svakako dalo draž ovogodišnjem koncertu – rekao je v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović te zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali i pomogli djeci.

Dvoranu Centra za kulturu do posljednjeg mjesta ispunila je mnogobrojna publika među kojima su bili i saborska zastupnica Vesna Bedeković, predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Ovim koncertom Pitomača je još jednom dokazala da je malo, toplo mjesto dobrog duha, da ima veliko srce osobito u ovo predblagdansko vrijeme, pa je tako za SOS Dječje selo Hrvatska prikupljeno 7,500 tisuća kuna.

(www.icv.hr, Foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content