Povodom Međunarodnog dana volontera, nagradu i priznanje dobile dvije škole s područja VPŽ

Povodom Međunarodnog dana volontera, u osječkom kinu Urania organizirana je panel rasprava “Mala” zajednica – velika snaga: (NE)iskorišteni potencijal volontiranja” i dodjela godišnjih volonterskih nagrada koju već sedamnaestu godinu zaredom dodjeljuje DKolektiv – organizacija za društveni razvoj.

Među ovogodišnjim laureatima su i dvije osnovne škole s područja Virovitičko-podravske županije – Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca koja je dobila nagradu za “Doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju”. U istoj kategoriji, OŠ Davorina Trstenjaka iz Čađavica je dobila priznanje.

Volonterski centar Osijek od 2006. godine dodjeljuje godišnje volonterske nagrade s ciljem afirmacije volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje djeluju za opće dobro. U proteklih 16 godina dodijeljeno je 142 nagrade aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, obrazovnim ustanovama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo.

(dkolektiv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content