Redovna, 22. izvještajna skupština LAG-a Papuk: Ova godina bila je uspješna, a nadamo se još boljoj 2023.

Lokalna akcijska grupa “Papuk” održala je svoju redovnu, 22. izvještajnu godišnju skupštinu na kojoj su jednoglasno usvojena sva nužna izvješća te plan rada za 2023. godinu koji je predstavila voditeljica LAG-a Manuela Tot.

Sukladno Programu ruralnog razvoja 2014. – 2022. i provedbi mjere 19 LEADER-CLLD, LAG “Papuk” planira u 2023. godini provoditi aktivnosti vezane uz informiranje i edukaciju lokalnih dionika s područja LAG-a.

-Planiramo provoditi i aktivnosti vezane uz izradu Lokalne razvojne strategije za novo programsko razdoblje 2023. – 2027. Tu su i aktivnosti edukacije i informiranja potencijalnih prijavitelja i članova LAG-a vezano za novo programsko razdoblje te aktivnosti vezane za početak provedbe LEADER mjere za novo programsko razdoblje 2023. – 2027. Što se tiče financijskog dijela našeg rada, ukupno planirani prihodi za 2023. godinu iznose 64.939,69 eura, a isto toliko su i planirani rashodi – rekla je voditeljica Manuela Tot.

LAG Skupstina foto Radio Orahovica 2 1
Foto: Radio Orahovica

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojen i novi iznos članarine.

-S obzirom da u 2023. prelazimo na euro, morali smo donijeti i novu cijenu članarine. Tako smo potvrdili da je članarina za jedinice lokalne samouprave 1.327 eura, za sva poduzeća 95 eura, za obrtnike 32 eura, za OPG-ove 32 eura, za udruge 16 eura te za javne ustanove 16 eura – zaključila je Tot.

Na kraju skupštine predsjednik Lokalne akcijske grupe “Papuk” Saša Rister izrazio je veliko zadovoljstvo radom LAG-a u ovoj godini.

-Odradili smo velik posao i moram se zahvaliti svim članovima na vrijednom radu i uključivanju u projekte. Hvala svima vama koji ste na ovoj skupštini jednoglasno potvrdili sva izvješća i naravno svima vam želim puno zdravlja i sreće za nadolazeće blagdane – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content