Šest medalja za članove Karate kluba Pitomača na Kupu svetog Nikole u Varaždinu: Franka Makvić i Leona Hustić ‘okitile’ se zlatnim medaljama

Na Kupu svetog Nikole u Varaždinu, koji je proteklog vikenda održan u sportskoj dvorani Graberje, nastupilo je 466 natjecatelja iz 40 klubova iz Hrvatske i BiH, a bilo je tu i osmero njih iz Karate kluba Pitomača. Mladi pitomački karatisti na kraju su osvojili šest medalja.

Laura Šimun je u kategoriji djevojčica do 8 godina zbog nedostatka ‘sportske sreće’ ostala bez odličja.

Bez plasmana je ostao i Matej Makvić. Iako je njegova izvedba bila dobra, nije uspio proći dalje u borbi za odličje.

Fran Grškovnjak osvojio je 3. mjesto u kategoriji dječaka do 14 godina.

Elena Rasinec osvojila je brončanu medalju u kategoriji djevojčica do 13 godina gdje je u finale prošla Matea Predragović. Matea je pobjedom ušla u finale no nedostajalo je malo koncentracije pa je osvojila 2. mjesto.

Treba napomenuti kako se Elena Rasinec okušala i u borbama. U kategoriji djevojčica od 13 do 14 godina (-49 kilograma) odlično se snašla obzirom da joj je to bio prvi nastup. U žestokoj konkurenciji izgubila je prvu borbu, a zatim i borbu za 3. mjesto i ostala bez plasmana, ali definitivno posjeduje kvalitete za osvajanje odličja na idućim natjecanjima.

Mateo Šimun našao se u finalu u kategoriji kadeta te osvojio 2. mjesto.

Franka Makvić u kategoriji djevojčica do 12 godina svojim sjajnim izvedbama nedvojbeno je osvojila naklonost sudaca i zauzela 1. mjesto.

I za kraj, Leona Hustić koja je u kategoriji juniorki pomela konkurenciju osvojila je još jedno zlato za svoju kolekciju i pridonijela ukupnoj statistici kluba.

-Svaka čast svim našim natjecateljima i sve pohvale na rezultatima i trudu – poručili su iz Karate kluba Pitomača.

(www.icv.hr, Karate klub Pitomača)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content