Siniša Brlas na Sveučilištu u Osijeku održao gostujuće predavanje o ovisnostima i mentalnom zdravlju

Psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije Siniša Brlas gostovao je 13. prosinca kao pozvani predavač na Sveučilištu u Osijeku. Ondje je studentima psihologije na Filozofskom fakultetu održao stručno predavanje o prevenciji i suzbijanju ovisnosti te proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju.

Siniša Brlas jedan je od vodećih domaćih stručnjaka u području prevencije i suzbijanja ovisnosti, ali i jedan od vodećih stručnjaka u regiji u području psihologije ovisnosti kao relativno novoga područja primijenjene psihologije. Ovo njegovo gostovanje na Sveučilištu u Osijeku tek je posljednje u nizu predavanja koja je održavao na različitim sveučilištima u našoj i susjednim zemljama. Gostovanja profesora Brlasa kao pozvanog predavača na cijenjenim sveučilištima u regiji (u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Pečuhu, Tuzli, Mostaru, Sarajevu, Novom Sadu, Slavonskom Brodu…) rezultat su njegova bavljenja psihologijom ovisnosti i proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju već gotovo 25 godina, zbog čega je do sada dobio niz prestižnih priznanja i nagrada, uključujući i „Zlatni grb Hrvatskog psihološkog društva“, najprestižniju nagradu u psihologiji. Bogata iskustva profesora Brlasa u prevenciji i suzbijanju ovisnosti jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa ih je profesor Brlas do sada zato i imao priliku predstaviti i stručnjacima u Mađarskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a na hrvatskim sveučilištima svoja bogata znanja i iskustva već godinama prenosi studentima.

Odraz je to ujedno i dugogodišnjeg stručnog rada u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, ali je također i još jedan pokazatelj kako Virovitica i Virovitičko-podravska županija imaju vrsne stručnjake od kojih mogu učiti i sadašnji i budući stručnjaci.

(zzjzvpz.hr, sb)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content