Socijalna odgovornost od malih nogu: Lokalna zajednica pokazuje kako se djecu uči pravim vrijednostima

Socijalna samoposluga opet je potaknula sve generacije da srcem daruju svoje sugrađane. Među njima su i školarci i zaposlenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, koji osim priloga Socijalnoj samoposluzi “Djelo ljubavi” za većih akcija Gradskom društvu Crvenog križa ponude i svoje slobodno vrijeme i svoje vrijedne ruke pomoći, u razvrstavanju i pakiranju sakupljenih priloga, ali i kao pratnja kod odvoza na kućne adrese korisnika.

Iskustvo je to koje obogaćuje i jedne i druge, poručuju mali volonteri i njihovi mentori te djelatnici GDCK-a.

-Svojim darovima djeca i mladi naših škola daruju nadu i optimizam svakom čovjeku, svakoj obitelji koja u svojoj skromnosti taj dar prima. Socijalna odgovornost uči se od malih nogu. Naša lokalna zajednica pokazuje da djecu učimo pravim vrijednostima. To ne činimo jednokratno, već ustrajno odgajamo djecu primjerom u duhu solidarnosti od dana kada je započela s djelovanjem socijalna samoposluga u našem gradu.

Hvala vam veliki i mali na vašem velikom srcu- toplo je poručila Sanja Milković-Šipek, psihologinja i mentorica iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić. 

Brlići su i ovih blagdana tako svojim primjerom pokazali da imaju veliko srce i svojim angažmanom najbolje progovorili o vrijednostima koje njeguju u životu i društvu. (www.icv.hr, GDCK Virovitica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content