Sve je u kockicama: Zagrijava se atmosfera pred utakmicu s Argentinom

Hrvatska reprezentacija od 20 sati igra utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva u Katru. Suparnik aktualnim viceprvacima svijeta bit će reprezentacija Argentine. Susret se igra na stadionu Lusail Iconic, a pobjednik će izboriti finale u kojem će mu protivnik biti bolji iz sutrašnjeg ogleda Francuske i Maroka.

Podsjetimo, Hrvatska je do polufinala stigla nakon veličanstvene pobjede protiv Brazila, glavnog favorita za naslov u Katru.

Okršaj ‘Vatrenih’ protiv Argentine posljednji smo put gledali prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dalićevi izabranici tad su slavili rezultatom 3:0 i plasirali se u osminu finala. Golove su u tom susretu postigli Ante Rebić, Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Današnja utakmica Hrvatske i Argentine bit će ujedno i veliki okršaj dvojice velikih kapetana, Luke Modrića u dresu ‘Vatrenih’ i Lionela Messija u dresu ‘Gaučosa’, koji su najavili kako im je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo u bogatoj nogometnoj karijeri.

Velik broj navijača doputovao je u Katar iz svih krajeva Hrvatske i bodrit će ‘Vatrene’ s tribina stadiona Lusail. Atmosfera se polako zagrijava i diljem Virovitičko-podravske županije. Za ovaj susret, kao i onaj s Brazilom, tražit će se mjesto više u kafićima iako će se mnogi vjerojatno odlučiti na gledanje u toplim domovima i u dobrom društvu jer prognoza je iznimno neugodna – temperatura bi u večernjim satima mogla pasti i do -3.

Iako zbog hladnoće nema organiziranog gledanja na otvorenom, nadamo se kako će Hrvatska iz ovog susreta izaći kao pobjednik, kako bi ponovno, barem približno, svjedočili priozorima koje smo na ulicama gradova u VPŽ gledali nakon srebra osvojenog na SP-u u Rusiji 2018. godine.

(www.icv.hr, foto: čitatelji)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content