Tradicionalni Božićni koncert “Glazba na dar” oduševio Pitomačane: Publiku svojim nastupom zagrijala i popularna pjevačica Nina Kraljić

Jučer (četvrtak) je u Centru za kulturu “Drago Britvić” održan tradicionalni Božićni koncert učenika Područne glazbene škole dr. Marijana Jergovića Pitomača pod nazivom “Glazba na dar”.

Koncert je započeo pozdravnom riječju ravnatelja Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, Damira Mihaljevića, kojoj Područna glazbena škola i pripada.

-Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju u ovom lijepom prostoru, naravno sve zahvaljujući ekipi iz Općine Pitomača i svim onim ljudima koji su prepoznali rad i trud ne samo škole nego uopće glazbene kulture ovdje u Pitomači. Sve to je naravno zahvaljujući i doktoru Marijanu Jergoviću, nikako ne smijemo zaboraviti njegov veliki udio u ovoj cijeloj priči glazbene škole. Nikada neću zaboraviti, kada mi je rekao, da bi volio da glazbena škola saživi ovdje u Pitomači. I hvala dragom Bogu, uz sluh, kako Ministarstva, tako i svih onih ljudi koji su prepoznali taj dio imamo glazbenu školu ovdje u Pitomači. I ne samo glazbenu školu nego punu glazbenu školu gdje ima svake godine sve više i više djece koji pokazuju sa svojim znanjem, vještinama i trudom pozamašne rezultate u Republici Hrvatskoj – rekao je Damir Mihaljević i svima zaželio sve najbolje u povodu nadolazećih blagdana.

Uz glazbenu igraonicu GŠ Jan Vlašimsky Virovitica, božićnim skladbama predstavili su se učenici glazbene škole kroz solo točke, komorni sastav tambura, komorni sastav harmonika, veliki orkestar i zbor glazbene škole, a ovogodišnji koncert svojim nastupom uveličala je popularna hrvatska pjevačica Nina Kraljić.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content