U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića Grabrovnica otvorena godišnja izložba slika članova Likovnog kluba “Duga” Pitomača

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića jučer (petak) je otvorena godišnja izložba članova Likovnog kuba “Duga” Pitomača. Ususret Božiću, ova izložba radova, koja je nastala tijekom godine, dar je žiteljima Općine Pitomača.

– Ovo je naša 11. godišnja izložba. Drago nam je što ova izložba može biti baš ovdje u rodnoj kući Petra Preradovića jer je ovo stvarno savršen prostor za to. Stvarno ima predivnih radova i vidi se veliki napredak naših članova i drago nam je što možemo tu radost podijeliti s našim prijateljima i gostima– rekla je potpredsjednica Likovnog kluba Lojzika Rukavina.

U ovoj izložbi prevladavaju motivi i teme pejzaža u kojima se svojim radom ističu iskusni potezi kistom pa tako posjetitelji mogu vidjeti pitomačko vinogorje, rijeku Dravu, razne motive cvijeća, portrete, ali i daleku Irsku.

Izložba slika postavljena je u galerijskom prostoru Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića, a izložba je realizirana uz potporu Općine Pitomača, Centra za kulturu “Drago Britvić”, TZ Općine Pitomača te Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića Grabrovnica.

Izložba će biti otvorena sve do 20. siječnja 2023. godine te se može pogledati u redovnom radnom vremenu Kuće Petra Preradovića.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content