U Orahovici upaljena četvrta adventska svijeća: Nastupili Fijakeri i Puhački orkestar DVD-a

Posljednja adventska subota u Orahovici započela je paljenjem četvrte adventske svijeće koju je u ime župana Igora Androvića upalila dopredsjednica Županijske skupštine VPŽ Ivanka Pospihalj. Molitvu je predvodio župnik orahovački velečasni Željko Strnak.

-Paleći ovu četvrtu svijeću, svijeću Anđela, svijeću pouzdanja na zadnju nedjelju došašća. Pred nam su nositelji Radosne vijesti. Anđeo Gabrijel navijestio Blaženoj Djevici Mariji da je odbrana za majku Spasitelja. To je neočekivani put kojim Bog dolazi k nama. Tamo nam je osim Anđela, pred očima i Marija, Isusova i naša majka. Nitko nije Gospodina iščekivao s većom čežnjom i nestrpljenjem, s više nježnosti i ljubavi. On je poput klice niknuo u njezinu srcu i krilu. U njezinu je naručju našao najljepšu kolijevku. I mi se želimo tako pripremiti u vjeri, ljubavi i u svakidašnjem radu. Dođi brzo, Gospodine – rekao je velečasni Strnak, a potom se obratila i potpredsjednica Skupštine VPŽ Ivanka Pospihalj.

– Znamo da svaka Adventska svijeća u sebi nosi posebnu simboliku. Nakon svijeća nade, mira i radosti, neka vaše domove obasja i četvrta adventska svijeća, svijeća ljubavi. Želim vam da u vjeri i zajedništvu iščekujete Isusovo rođenje te da blagdan Božića provedete u krugu svojih najmilijih – rekla je Pospihalj.

Nakon paljenja svijeće građani su se uputili na središnji gradski trg gdje ih je dočekao Božićni koncert i vrhunska svirka Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica koji su ovim nastupom okrunili svoju veliku godinu, godinu proslave 50 godina rada i postojanja.

– Hvala vam što ste došli večeras pozdraviti ove sjajne glazbenike, neki od njih sada po prvi puta nastupaju i ovo je za njih velika večer. Mi ćemo vas i dalje uveseljavati na gradskim ulicama i na svim događanjima, a u ime svih nas od srca vam želim Sretan Božić i uspješnu Novu godinu – poručio je s pozornice orahovačke Adventske čarolije kapelnik Puhačkog orkestra Zoran Vlajnić.

U iščekivanju dolaska Tamburaškog sastava Fijaker, središnji gradski trg na noge je podignula kolona automobila s glasnim sirenama, slavila se pobjeda Vatrenih i novi veliki uspjeh, svjetska bronca. Vesela večer u Orahovici završila je uz uvijek raspoloženu i nasmijanu ekipu Tamburaškog sastava Fijaker.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content