Učenici 3. razreda PŠ Dugo Selo Lukačko blagdanski ugođaj upotpunili posjetom Požeškoj biskupiji i Pleternici

Zadnje dane prvog polugodišta učenici 3. razreda Područne škole Dugo Selo Lukačko sa vozačem Tomislavom Živkovićem i svojom učiteljicom Irenom Iličić odlučili su upotpuniti blagdanskim ugođajem posjete Požeškoj biskupiji i Pleternici.

Terenska nastava obuhvatila je posjet Požeškoj biskupiji, Crkvi sv. Lovre, Katedrali sv. Terezije Avilske, Trg sv. Trojstva, Kripte sv. pape Ivana Pavla II., Kolegij Požeške biskupije, Dijecezanski muzej Požeške biskupije, Muzej katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi, Gradskoj knjižnici Požega te Interpretacijskom centru Terra Panonica Pleternica.

U razgledavanju znamenitosti Požeške biskupije vodio ih je vlč. Marijan Pavelić. U sve glavne znamenitosti posebno su bile pokazane relikvije bl. Alojzija Stepinca i sv. pape Ivana Pavla II.. U Dijecezanskom muzeju izložene su umjetnine sa kraja župe Lukač, a u Kolegiju Požeške biskupije lijepo su ih ugostili vlč. ravnatelj Tomislav Dokoza i vlč. odgajatelj Matej Filipović. Kroz zanimljiv obilazak, priče vlč. Pavelića i kviz puno se naučilo, a nakon toga zaputili su se u Pleternicu.

Centar Terra Panonica toga dana otvorio je vrata samo za ovu malu grupu kako bi se upoznala o prošlosti unazad 24 milijuna godina toga kraja. Uz raznoliki program i aktivnosti puni lijepih dojmova vratili su se u Požegu i uz stručno vodstvo razgledali jednu od najmodernijih knjižnica, Gradsku knjižnicu Požega. Kao zahvalu na lijepim trenucima predana je Monografija Općine Lukač, prigodno izrađene maloča svijeće i učenički uradci čestitki, a prije povratka učenici su prošetali okićenom i žaruljicama obasjanom Požegom.

(www.icv.hr, ii)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content