Učenici Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole Virovitica izradili ukrase za božićno drvce te uredili zajednički prostor uoči Božića

Božić je drag blagdan i velikima i malima, jer Kristovo rođenje najavljuje početak novog života na zemlji. Adventsko vrijeme priprema nas na duhovnost i promišljanje o onomu što bismo trebali odbaciti kao svoje slabosti, a isto tako potiče nas na promišljanje o onomu na čemu bismo trebali poraditi kako bismo duhovno rasli.

Tako su i učenici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica i Tehničke škole Virovitica u adventsko vrijeme, u duhu tolerancije i ljubavi, uredili svoj zajednički prostor.

U vedrom ozračju nastavnica Kristina Horvat Vargović s učenicima cvjećarima vodila je radionice na kojima su sudjelovali i učenici Tehničke škole Virovitica. Ove godine odlučili su izraditi ukrase za božićno drvce drugačije od onih koji se mogu kupiti u trgovini. Tako su izradili velike kuglice od vune i špage koje daju poseban čar drvcu te “salon bombone” od papirnatih tuljaka umotanih u krep papir.

“Salon bomboni” nekada su bili neizostavan ukras na božićnom drvcu kojemu su se posebno veselila djeca. Osim ukrasa za drvce izrađen je i adventski vijenac, patuljci od grana crnogorice, kamin od kartona, a i tradicionalno je posijana pšenica.

Vodili su se time da od recikliranog materijala izrade ukrase i dekoracije koje će krasiti školu i uljepšati prostor u kojemu borave. Zajedničkim angažmanom nastavnica i učenika škola je zasjala i odiše mirisima prirode s čarima tradicije. Učenici su ovom izradom ukrasa ujedno usvajali i vrline kao što su jednostavnost, susretljivost, povjerljivost i skromnost kako bi dostojno dočekali Božić.

(www.icv.hr, Tehnička škola Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content