Udruga invalida rada i ostalih OSI Virovitica završila program “Prijevoz za stare i nemoćne u ruralnom području”

Druga godina programa “Prijevoz za stare i nemoćne u ruralnom području” polako se bliži kraju. Vrijednost ovog programa je 194.000,00 kn po godini, razdoblje provedbe je od 1. siječnja 2021. godine do 31. prosinca 2022. godine, a program se financira od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Najvažnija programska aktivnost je pružanje socijalne usluge prijevoza i pratnje starijim i nemoćnim osobama u ruralnom području. U Virovitičko-podravskoj županiji je teško stanje, budući da ne postoji javni prijevoz, a taksi služba je previše skupa za prosječnu stariju osobu. U tu svrhu, udruga je zaposlila jednu osobu koja se služi osobnim automobilom za obavljanje usluge.

Radi se o korisnici novčanih prava iz sustava socijalne skrbi što povećava korisnost programa za lokalnu zajednicu, smanjenje izolacije, usluga prijevoza i pratnje te redovni obilasci staračkih domaćinstava što je uvelike poboljšalo uvjete za ostanak u vlastitom domu te je veliko postignuće ovog programa. 

MRMSOSP1 h Custom

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content