Uručene zahvalnice, priznanja i povelje najzaslužnijim obrtnicima u Virovitičko-podravskoj županiji za 2022. godinu

Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora VPŽ sinoć (srijeda) je u dvorani Udruženja obrtnika u Virovitici održala 1. redovnu sjednicu na kojoj je, između ostalog, donesen program rada i financijski plan za 2023. godinu, te uručena priznanja zaslužnim članovima za 2022. godinu.

Uz članove skupštine Obrtničke komore na čelu s predsjednikom Stjepanom Kenjerićem i tajnikom Božidarom Jeremićem, na sjednici su kao gosti nazočili i predsjednik HGK – ŽK Virovitica Zlatko Pleša, te pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić.

Donoseći program rada za 2023. godinu tajnik Božidar Jeremić je, uz redovne aktivnosti koje se provode svake godine, izdvojio i nastavak suradnje s VPŽ u provođenju zajedničkih projekata usmjerenih pomoći obrtništvu, kao što su potpora tradicijskim obrtima, subvencije kamata u investiranju za proširenje djelatnosti, stručne edukacije, promocije domaćih proizvođača i drugo.

-Osim toga u idućoj godini očekuje se od tijela upravljanja Hrvatske obrtničke komore da promijeni raspodjelu obveznog komorskog doprinosa koje je sada za manje Područne obrtničke komore i udruženja obrtnika nepovoljna, a također i da se odluka o oslobađanju novootvorenih obrta plaćanje komorskih doprinosa na 2 godine preispita, odnosno smanji na 1 godinu kao što je to bilo ranijih godina – izdvojio je Božidar Jeremić.

Prva redovna sjednica bila je i prigoda da se članovima komore uruče i prigodna priznanja za rad u 2022. godini.

Zahvalnice za izniman doprinos razvoju obrtništva i unapređenju rada obrtničkih asocijacija dobili su: Dražen Boljkovac – vlasnik obrta “Prijevoz Boljkovac” iz Orahovice, Josip Jambrešić – vlasnik obrta “Def” iz Čačinaca, Tomislav Maloča – vlasnik obrta “Maloča” iz Virovitice, Darko Takač – vlasnik obrta “Ru-da” iz Nove Bukovice i Davor Županić – vlasnik obrta “Županić” iz Virovitice.

Priznanja su dobili: Sandra Jadek – vlasnica obrta “Sandrini kolači” iz Slatine, Drago Knežević – vlasnik obrta “Knežević” iz Orahovice, Krešimir Kostelac – vlasnik obrta “Fructus” iz Orahovice, Slavko Stjepić – vlasnik obrta “Gradnja Stjepić” iz Novog Antunovca i Jasna Zvonar – vlasnica obrta “Slatki san” iz Pitomače.

Povelje za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dobili su: Marijana Dijaković – vlasnica obrta “Dijaković” iz Pitomače, Bruno Fabijanac – vlasnik obrta “Fabijanac-plast” iz Slatine, Nikolina Matoković – vlasnica obrta “Stella” iz Virovitice, Josip Perković – vlasnik obrta “Perković” iz Slatine i Zlatko Štefanić – vlasnik obrta “Štefanić” iz Pitomače.

Zahvalnice, priznanja i povelje nazočnim nagrađenima uručili su Marin Kokorić, Zlatko Pleša i Stjepan Kenjerić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content