Virovitica upalila svijeću ljubavi u sklopu Adventa u Palači: Dočekano Betlehemsko svjetlo, večer zaključio odlični Stjepan Lach

Virovitica je večeras upalila posljednju svijeću na adventskom vijencu, onu koja simbolizira ljubav. Na početku večeri, sve prisutne, posebice mališane, oduševio je dolazak Moto Mrazova u organizaciji MK Kumovi i ATV kluba Virovitica, potom je program nastavljen tradicionalnim donošenjem Betlehemskog svjetla.

Tako je Palača zasjala u posebnom blagdanskom ugođaju dolaskom Odreda izviđača Lisice koji su Betlehemsko svjetlo mira predali gradonačelniku Virovitice Ivici Kirinu. 

– Hvala Odredu izviđača Lisice iz Slatine koji tradicionalno donose Betlehemsko svjetlo u Viroviticu, a koje će biti izloženo ovdje u haustoru Palače Pejačević, kao i u crkvi sv. Roka, te biti dostupno svima koji ga požele ponijeti u svoj dom. Iskoristite ove blagdanske dane za druženje s obiteljima, prošećite našom prekrasnom Viroviticom i stvorite uspomene koje nikada nećete zaboraviti – rekao je gradonačelnik Kirin.

advent vtc 28
Foto: K. Toplak

U sklopu programa Adventa u Palači i danas je održan Božićni sajam, a mališani su se mogli družiti s Djedom Božićnjakom u njegovoj kućici, kao i s vilenjacima koji su neumorno oslikavali lica i izrađivali figure od balona.

Uz miris fritula, kuhanog vina, čaja i ostale bogate gastronomske ponude, za blagdansku atmosferu pobrinuo se naš Stjepan Lach. Božićnim i ljubavnim stihovima pojačao je blagdansku čaroliju u bajkovitom dvorištu Palače Pejačević. 

advent vtc 72
Foto: K. Toplak

Tako je uspješno završena i posljednja nedjelja Adventa u Palači kojeg su i ove godine organizirali Grad Virovitica i Turistička zajednica grada Virovitice. 

– Iza nas su četiri adventske nedjelje tijekom kojih smo uspješno održali Advente u Palači. Odaziv je svaki puta bio fantastičan, imali smo lijepe glazbene nastupe i bogatu gastronomsku ponudu. Ono što se pokazalo kao najveća atrakcija je kućica Djeda Božićnjaka u kojoj su se svi ove godine mogli fotografirati s Djedom i reći mu svoje želje, ili ostaviti pismo u sandučiću na ulazu u kućicu. To se pokazalo kao najmlađima zaista najdraži dio Adventa. Današnji program upotpunili su i Moto Mrazovi koji su najmlađe počastili s darovima pa smo ovo adventsko vrijeme u Virovitici zaključili na najljepši mogući način – rekla je direktorica TZ grada Virovitice Katarina Đurđević. 

(www.icv.hr, mp; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content