Virovitičko-podravska županija donirala Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina vrijedan stroj za obradu drveta

Danas (petak) je Industrijsko-obrtničku školu Slatina posjetila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić. Razlog posjete bila je vrijedna donacija Virovitičko-podravske županije u obliku kombiniranog stroja za obradu drveta s pet radnih operacija (ravnalica, debljača, kružna pila, bušilica, glodalica).

Na službenoj primopredaji, uz pročelnicu Martinu Bunić, nazočili su ravnatelj IOŠ Slatina Mladen Graovc, ravnatelj SŠ Marka Marulića Slatina Ivan Roštaš, slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, te djelatnici i učenici IOŠ Slatina.

Kupnja stroja vrijednog 82.000 kuna ovoj slatinskoj školi samo je nastavak dugogodišnjeg ulaganja Županije u školstvo općenito, a posebno u dodatno oplemenjivanje i poticanje razvoja obrtništva. Inače, kupnja navedenog stroja već je druga takve vrste kojom je Županija ove godine obogatila praktikum zanimanja stolar, a što je posebno naglasio ravnatelj Graovac, zahvalivši na donaciji Županiji, županu Igoru Androviću, kao i pročelnici Martini Bunić. Pročelnica je tom prigodom naglasila da Industrijsko-obrtnička škola Slatina kao Centar izvrsnosti novih tehnologija zaslužuje posebnu pažnju te da će Županija i dalje ulagati sredstva u njegovu daljnju modernizaciju, baš kao što je to činila i do sada opremanjem računalnom opremom, uređenjem ugostiteljskog praktikuma, praktikuma automehaničara…

Prezentaciju rada novog stroja održali su stručni učitelj drvne struke Slaven Zelenka i učenik 3. razreda stolara Franjo Jaković. Osim visoke funkcionalnosti, ovaj stroj odlikuje i maksimalna sigurnost u radu, na što je posebno okupljenima ukazao nastavnik Zelenka.

Pročelnica Bunić iskoristila je ovu prigodu da u društvu s ravnateljem Graovcem obiđe praktički cijelu školu, uvjerivši se pri tom u razgovoru sa učenicima i nastavnicima još jednom u kvalitetu ove slatinske obrazovne ustanove.

(www.icv.hr, adf, Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content