Virovitičko-podravska županija nabavila novo vozilo za Dom zdravlja VPŽ koje će se koristiti za potrebe palijativne skrbi

Nakon tri vozila koja su ljetos stigla u županijski Dom zdravlja, Virovitičko-podravska županija za potrebe terenskog rada nabavila je još jedno vozilo. Župan Igor Andrović danas (četvrtak) simbolično je predao ključeve ravnatelju Doma zdravlja dr. Ivici Fotezu za vozilo Opel Mokka, ukupne vrijednosti 200.000 kuna.

Nastavak je to ulaganja u zdravstvene institucije na području županije, naglasio je župan Igor Andrović.

– Naša županija se prostire od Pitomače do Orahovice, mnogo je to kilometara koje zdravstveni djelatnici Doma zdravlja moraju obići i zasigurno su im potrebna sigurna, nova  vozila. Ona koja su stara i više nisu u funkciji treba zamijeniti i na ovaj način ćemo nastaviti ulaganje i u Dom zdravlja, ali i vozila za ostale zdravstvene institucije. Ove smo godine imali ulaganja i u vozila za Zavod za javno zdravstvo, u Zavod za hitnu medicinu i tako ćemo nastojati i ubuduće – rekao je župan Andrović.

Zahvalu na novom vozilu uputio je ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Ivica Fotez.

– Ovo je najljepši božićni poklon koji smo mogli dobiti. Ovo je četvrto vozilo ove godine koje smo dobili od Županije kako bi mogli svojim korisnicima pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Vozila su nam izuzetno potrebna kada se uzme u obzir da imamo zdravstvenu njegu u kući bolesnika, da imamo palijativnu zdravstvenu skrb i patronažnu zdravstvenu zaštitu gdje je svakodnevno 30 vozila na cestama naše županije – rekao je dr. Fotez. 

Primopredaji ključeva nazočili su zamjenik župana Marijo Klement i pročelnica za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica. 

(www.icv.hr, mp, vpz.hr; foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content