Virovitičko-podravska županija objavila Javni poziv za iskaz interesa sufinanciranja troškova željeznicom redovnih studenata s prebivalištem na području VPŽ

Virovitičko-podravska županija je objavila Javni poziv za iskaz interesa sufinanciranja troškova javnog prijevoza (željeznicom) redovnih studenata s prebivalištem na području Virovitičko-podravske županije.

Naime, na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 19. rujna 2022. godine, u okviru realizacije Pilot projekta povoljnijeg prijevoza redovitih studenata, Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za obrazovanje i demografiju, objavio je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje prijevoza redovnih studenata na linijama javnog prijevoza (željeznica).

Pilot projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i povremena putovanja kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja, u 2. razredu redovnih vlakova na području Republike Hrvatske.

Pojedinačne karte izdavat će putničke blagajne prijevoznika na osnovu važeće pametne kartice s potrebnim profilom koju studenti kupuju o svome trošku temeljem potvrde/popisa koje im dostavi Virovitičko-podravska županija. Prijevozne karte ispostavljaju isključivo putničke blagajne kolodvora – Virovitica, Slatina, Požega, Osijek, Split, Rijeka, Karlovac, Varaždin i Zagreb Glavni Kolodvor.

Pravo na ostvarivanje sufinanciranja troškova javnog prijevoza imaju studenti koji udovoljavaju ovim uvjetima:

  • da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Virovitičko-podravske županije
  • da su redoviti studenti na visokim učilištima koji imaju sjedište na području Republike Hrvatske

Prijavitelji se na Javni poziv prijavljuju putem prijavnog obrasca koji se nalazi na stranici Virovitičko-podravske županije. Uz prijavu je potrebno priložiti dokaz o prebivalištu na području Virovitičko-podravske županije i  dokaz da su redoviti studenti. Dokumentaciju je potrebno dostaviti putem pošte ili osobno u pisarnicu na adresu: Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za obrazovanje i demografiju, Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica.

Javni poziv traje 15 dana od dana njegove objave na internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije, a može se vidjeti OVDJE

 (www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content