Za sedam specijalizacija prijavljeni projekti Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ u vrijednosti 8,6 milijuna kuna

Tri zdravstvene institucije kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, Dom zdravlja VPŽ, Zavod za hitnu medicinu VPŽ i Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” VPŽ, prijavili su projekte vezane za specijalistička usavršavanja. Projekti su ukupno vrijedni 8.600.527 kuna.

Kroz navedene projekte osigurat će se sedam specijalizacija liječnika iz različitih područja. Savjetodavnu pomoć pri pripremi projektne prijave je pružila VIDRA-Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s prijaviteljima.

Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije je prijavio projekt “Specijalističko usavršavanje za obiteljsku medicinu, medicinu rada i sporta i ginekologiju i opstetriciju” u vrijednosti od 5.807.388,97 kuna. Projekt je prijavljen u okviru Poziva “Centralno financiranje specijalizacija”, Nacionalnog plana opravka i otpornosti 2021.-2026. te ima za cilj omogućiti specijalističko usavršavanje zdravstvenih djelatnika, doktora medicine na temeljnoj primarnoj razini zdravstvene zaštite, te na području javnog zdravstva i tako ostvariti ravnomjernu i dostatnu popunjenost Mreže javne zdravstvene službe, kao i dostupnost zdravstvene zaštite svim hrvatskim građanima. Projektom će se poboljšati pristup zdravstvenoj zaštiti na području Virovitičko-podravske županije, čime će se osigurati veća učinkovitost u pružanju usluga zdravstvene zaštite kako na primarnoj, tako i na razini specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite kroz tri specijalizacije iz područja obiteljske medicine, jednom specijalizacijom iz područja ginekologije i opstetricije te jednom specijalizacijom iz područja medicine rada i sporta. Specijalizacija za tri specijalizanta obiteljske medicine trajat će četiri godine, za jednog specijalizanta iz ginekologije i opstetricije u trajanju od pet godina i tri mjeseca, te za jednog specijalizanta iz medicine rada i sporta u trajanju od četiri godine.

Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije prijavio je projekt “Specijalističko usavršavanje doktora za hitnu medicinu” u iznosu od 1.599.210,38 kuna. Projektom se osigurava specijalizacija u trajanju od pet godina za jednog specijalizanta u području hitne medicine te se tako osigurava kvalitetnije pružanja zdravstvene zaštite, postiže se veća učinkovitost na razini specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite i smanjuje se nedostatak liječničkog kadra na području Virovitičko-podravske županije.

Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije prijavio je projekt “Specijalističko usavršavanje iz područja kliničke mikrobiologije” u iznosu od 1.193.928,00 kuna. Projektom se osigurava specijalizacija u trajanju od pet godina za jednog specijalizanta u području kliničke mikrobiologije te se tako osigurava kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite, postiže se veća učinkovitost na razini specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite i smanjuje se nedostatak liječničkog kadra na području Virovitičko-podravske županije.

(www.vpz.hr, www.ravidra.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content