Dvojica maloljetnika iz Orahovice prijavila da su oteti i da ih odvoze u bijelom kombiju: Policija ubrzo otkrila da je riječ o neslanoj šali

Neslanu šalu koje će dežurne službe i policija još dugo pamtiti pripremila su danas (petak) dvojica maloljetnika iz Orahovice, a koja su nešto iza podneva na broj 112 u Virovitičko-podravskoj županiji prijavili “da su oteti i da ih bijeli kombi odvozi prema Osijeku”.

Kako neslužbeno doznajemo, poziv žurnom broju s mobitela uputio je jedan od dječaka koji je rekao kako su “ih oteli neki ljudi i da ih odvoze iz grada”. Nakon što je prekinuo, operater je navodno pozvao dječaka na isti broj s kojeg je stigao poziv, da bi se dječak javio i potvrdio da su on i kolega oteti, da su u kombiju i da idu prema Osijeku. Potom je opet spustio slušalicu.  

Uslijedila je hitna reakcija policije, koja nije htjela mjesta ostaviti sumnji. Brzim operativnim djelovanjem u više smjerova otkriveno je da su dječaci, srećom, na sigurnom, u svom gradu, Orahovici te da je riječ o lažnoj prijavi. 

Šala se nikome nije svidjela, neslužbeno doznajemo, pogotovo dežurnoj službi na broju 112, policiji i interventnoj policiji, budući da se na ovakve prijave reagira u punom pogonu; sustav se cijeli angažira, osobito kad su djeca u pitanju i kad je važna svaka sekunda. 

PU virovitičko-podravska, koju smo tražili za službene informacije vezane uz cijeli slučaj, kratko nam je odgovorila kako istraga još traje i da nam ništa više ne mogu reći. 

Napomenuli su tek da je ovo jedna od onih situacija koja treba potaknuti roditelje da ozbiljno razgovaraju sa svojom djecom o korištenju mobitela i zvanju hitnih službi, da nije riječ o bezazlenoj igri ni šali, već o prijavi koju moraju shvatiti ozbiljno i po njoj postupiti bez presedana, kada dođe poziv poput ovog.

Prema posljednjim, neslužbenim informacijama koje doznajemo na terenu, riječ je o dvojici dječaka koji pohađaju niži razred osnovne škole te da u ovom trenu policija ispituje i njihove roditelje. Zacijelo je i njima prisjela šala, kad im je stigao poziv od policije. 

Budući da je riječ o maloljetnicima, kad istraga završi, bit će jasnije snose li odgovornost za ovaj slučaj roditelji ili – nitko. (www.icv.hr, mlo)  

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content