Korak bliže jednosmjenskoj nastavi u Virovitici: Podnijet zahtjev za građevinsku dozvolu III. Osnovne škole sa sportskom dvoranom

Grad Virovitica podnio je zahtjev za građevinsku dozvolu III. osnovne škole s dvodijelnom sportskom dvoranom u Virovitici.

Nova škola gradit će se na desnoj strani bivše vojarne s glavnim ulazom iz Ulice Vlahe Bukovca. Ukupna površina čestice je 19.693 m2, dok građevinska bruto površina novoizgrađene zgrade (GBP) iznosi 6.603,96 m2.

U školi će se održavati jednosmjenska nastava za 480 učenika (20 odjeljenja po 24 učenika i to 8 razrednih odjeljenja za 1. – 4. razred te 12 razrednih odjeljenja za 5. – 8. razred.
Dvodjelna dvorana je projektirana na način da je dostupna svim korisnicima odgojno –  obrazovnog kompleksa, točnije učenicima Osnovne škole te studentima Visoke škole u neposrednoj blizini za dio nastavnog programa koji se odnosi na tjelesnu i zdravstvenu kulturu.

Izgradnjom III. Osnovne škole uspostavit će se jednosmjenska nastava čime bi se rasteretilo roditelje i učenike u smislu dolaska i odlaska u školu te pohađanja izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti. 

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content