Na prvi dan Schengena: Pokušao prijeći granicu s 1,83 promila u krvi, slijedi mu paprena kazna

Osječko-baranjska policija tijekom ovog je vikenda evidentirala 14 vozača automobila i dva biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveći promili izmjereni su kod 44-godišnjeg vozača koji je upravo na Novu godinu pokušao prijeći granični prijelaz Batina prema Srbiji pod utjecajem 1,83 promila alkohola u krvi – prenosi Večernji list

Vozaču koji je i uhićen sada slijedi i paprena kazna u iznosu do 2.650 eura ili može u zatvor na 60 dana, zabrana upravljanjem vozilom B kategorije na godinu dana, kao i šest negativnih bodova.

Osim toga, policija je izvijestila i kako je jučer u 15,44 sati na Južnoj osječkoj obilaznici u prekoračenju brzine zaustavljen 51-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozač je jurio brzinom od 169 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 90 km na sat.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije na jedan mjesec i 3 negativna boda.

(vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content