Nagrada Baščovjek u kulturi i medijima: Produžen rok za prijavu radova koji promiču ljudske vrijednosti

Produljene su prijave za Nagradu Baščovjek,  godišnju nagradu u kulturi i medijima, a na koju se zainteresirani mogu javiti do 27. siječnja ove godine.

Baščovjek nagrada potiče u javnosti ljudske vrijednosti putem medija i kulture. Svrha je promovirati što više vrijednih uradaka i autora, a cilj je boljitak društva.  Nagrada izravno pridonosi afirmaciji čovjeka i njegovih vrijednosti, napominju iz Humanizam inicijative Baščovjek, u okviru koje pozivaju autore, novinare, urednike, redatelje, scenariste, i/ili njihova ostvarenja (emisija, članak, predstava, film, igrana serija, program, kolumna, portal), televizijske kuće, radijske nakladnike da se prijave za Nagradu.

Pojašnjavaju kako se djelo/program koji se prijavljuje ne treba izričito baviti problemom ugroženih ljudskih vrijednosti u suvremenom svijetu, nego se može baviti nekom drugom temom. Ključno je, ističu, da se “između redaka” zalaže za dobro (npr. da zagovara etičnost, prava čovjeka ili se buni protiv diskriminacije, korupcije, koristoljublja…).  

U izbor ulaze popularna ili zabavna ostvarenja, eksperimentalni radovi, informativni i obrazovni programi, odnosno da nema tematskih ili žanrovskih ograničenja.

Zainteresirani se mogu javiti za Nagradu u kategorijama: Televizija, Portali (Tisak), Film i igrana serija, Radio i Kazalište.

Od djela/programa koji se prijavljuje očekuje se atraktivnost i javni doseg, a organizatori ističu kako Povjerenstvo i Vijeće čine ugledni stručnjaci te da će oni koji se prijave samim sudjelovanjem moći predstaviti svoje radove te da će svim nominiranima biti omogućeno javno prikazivanje u raznim formama, prema odluci Vijeća.

Više o Nagradi možete saznati ovdje.  (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content