Nakon dvije godine stanke, u ožujku se u Višnjicu vraća najjače slastičarsko natjecanje Hrvatskoj – Zlatni Orah

Udruga kuhara i slastičara grada Slatine nakon dvije godine prisilne stanke zbog koronavirusa, ponovno vraća najjače slastičarsko natjecanje u Hrvatskoj, svoj popularni Zlatni Orah. Ove godine bit će održano ukupno 5. izdanje ovog prestižnog natjecanja u kojem sudjeluju natjecatelji iz dvije kategorije i to slastičari profesionalci te učenici strukovnih škola. Natjecanje i svečanost proglašenje najboljih bit će održano 4. ožujka u restoranu Pustara Višnjica kod Slatine.

– Uz našu organizaciju te suorganizaciju Grada i Turističke zajednica grada Slatine, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i tvrtke Podravka te stručnim pokroviteljstvom Hrvatskog kuharskog saveza, pripremamo 5. Međunarodno natjecanje slastičara ”Zlatni Orah”. Manifestacija je zamišljena na način da uz promociju tradicionalnih slavonskih slastica, sudionici iz drugih zemalja upoznaju ljepote Virovitičko-podravske županije, njenu bogatu povijesnu baštinu te turističke ljepote. Isto tako u sklopu programa gostovat će vrhunski slastičari iz Hrvatske i zemalja regije koji će prenijeti svoja iskustva i recepte domaćim kuharima, a posebno mladima kuharima, sudionicima – učenicima smjer slastičar. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činit će članovi Svjetske kuharske organizacije te masterchef Slovenije Alma Rekič. Svečanu večeru svojim specijalitetima, uveličat će restorani i hoteli iz Slavonije i Podravine prezentirajući karakteristična i tradicionalna jela svojih podneblja. Zlatni Orah je definitivno postao najjače slastičarsko natjecanje u Hrvatskoj na koje dolazi najbolji hrvatski slastičari i to isključivo profesionalci koji imaju svoje obrte, a posebno nam je drago da nam se odaziva i sve već broj škola jer ovdje mladi učenici-slastičari doista imaju od koga i što naučiti – kaže predsjednik Udruge organizatora Dražen Šafar.

Zlatni Orah 2020 1 2

Uz Šafara, veliki obol značaju i kvaliteti natjecanja daje dopredsjednica udruge i najbolja hrvatska slastičarka Sandra Jadek.

– Presretna sam što baš moja udruga i u mojoj Slatini ima ovako veliko i značajno natjecanje. Doista ulažemo ogroman trud u organizaciju što se pokazalo i sve prethodne godine na kojima je Zlatni Orah bio odličan te pohvaljen od kompletne struke svjetske i hrvatske gastronomije. I ove godine glavna i zadana tema je svečana torta s orahom za obje kategorije, sukladno nazivu natjecanja. Hvala svim mojim prijateljima slastičarima koji se odazivaju na naše pozive i radujemo novom zajedničkom susretu u ožujku – zaključila je Jadek.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content