Održana 92. redovna izvještajna skupština DVD-a Jelisavac: U planu nova oprema i izgradnja još jedne garaže

Jučer (subota) je održana 92. redovna, izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelisavac.

Skupštini su nazočili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, vijećnik Skupštine Osječko-baranjske županije Vanja Prošić, dopredsjednik Mjesnog odbora Jelisavac Slavko Šmehil, tajnica Matice Slovačke Jelisavac Snježana Štefanec, predstavnici Neformalne udruge žena Jelisava, kao i brojni gosti iz prijateljskih društava i udruga.

Na samom početku, predsjednik DVD-a Jelisavac Darko Kuric podijelio je zahvalnice svima koji su sudjelovali u organizaciji Adventa. Skupština je nastavljena izborom radnog predsjedništva, a potom je podneseno izvješće o radu u prethodnoj godini, financijsko izvješće za 2022. godinu, prijedlog plana rada za 2023. godinu, te je usvojen financijski plan i plan rada za 2023. godinu.

Predsjednik DVD-a Darko Kuric istaknuo je zadovoljstvo postignutim rezultatima, a kao vrlo bitno istaknuo je suradnju s Gradom i gradonačelnikom Kašubom.

– Ova 92. skupština je vrlo dobro posjećena. Zahvaljujem svima koji su došli, gradonačelniku, predstavnicima Vatrogasne zajednice Našice i Osječko-baranjske županije, te predstavnicima raznih udruga. Rad s udrugama iz mjesta je izvrstan, ljudi se rado odazivaju na naše manifestacije i već četvrtu godinu zaredom imamo odličnu suradnju na Adventu. U naselju smo napravili senzaciju, pohvale stižu sa svih strana i drago nam je što je naš rad prepoznat i cijenjen. Prijašnjih godina smo puno radili na preventivi, odnosno pristupamo ljudima na način da ih educiramo o požarima i mislim da upravo to doprinosi činjenici da požara gotovo uopće nemamo. Svake godine nabavimo dio opreme kako bi bili spremni za svaku sezonu, a posljednjih godina česte su poplave, pa smo najviše investirali u taj segment rada. Želimo afirmirati mlade da se uključe u društvo i tako daju svoj obol vatrogastvu i široj zajednici – rekao je Kuric.

– Za ovu godinu je u planu nabavka nove opreme, kao i izgradnja još jedne garaže jer nam je problem smjestiti svu opremu i nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Suradnja s Gradom i gradonačelnikom Kašubom je izvrsna i uvijek pomažu kada nam je potrebno, a isto tako i s ostalim vatrogasnim društvima i zajednicama s kojima oduvijek imamo odličan odnos – dodao je Kuric.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je kako je DVD Jelisavac dobar primjer ulaganja, rada, znanja i primjene svih naučenih vještina u životu.

– Kako brinu o mještanima i uvijek su tu za nas, ovo je prigoda da im se izrazi zahvalnost za njihov rad i trud. Imamo izvrsnu suradnju i kada je god potrebno mogu računati na njih. Želim im što manje posla, barem ovog primarnog zbog kojeg su osnovani, a kako smo iz financijskog izvještaja vidjeli, rade jako dobro i primjer su kako se radom puno postiže, – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Na završetku skupštine podijeljena su priznanja članovima i svima onima koji su pomogli u radu DVD-a Jelisavac.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content