Pokrenuta inicijativa da Slatina u budućnosti dobije trodijelnu sportsku dvoranu koja će se nalaziti pri Osnovnoj školi Josipa Kozarca

– Osluškujući želju naših brojnih sportaša, kao i rekreativaca, kao i želje da sva djeca u OŠ Josipa Kozarca u Slatini idu u jednu smjenu, pokrenuli smo inicijativu za gradnjom nove trodijelne sportske dvorane pri ovoj školi kako bi svi slatinski sportaši imali kvalitetne i adekvatne uvjete koje zaslužuju, ali i uvjete za održavanje velikih natjecanja. Projekt će Županija prijaviti putem Nacionalnog plana za oporavak i otpornost, kroz koji se financiraju dvodijelne, a ostatak sredstava, do trodijelne dvorane, sufinancirat će Grad Slatina i Virovitičko-podravska županija – naglasio je inicijator ove ideje Tomo Tomić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine, koji se ovim povodom našao na sastanku sa svojim zamjenikom Igorom Fazekašem, ujedno članom Uprave Hrvatskih šuma, virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem i pročelnicom za obrazovanje i demografiju VPŽ Martinom Bunić.

OŠ Josipa Kozarca trenutno ima neadekvatnu sportsku dvoranu koja se izgradnjom nove sportske dvorane planira pretvoriti u učionice kako bi škola prešla na jednosmjensku nastavu. Virovitičko-podravska županija je već, sukladno starim normativima, projektirala dvodijelnu sportsku dvoranu, ali je zbog nedostatka adekvatnih sportskih terena na području grada Slatine predloženo da se uz sufinanciranje od strane jedinice lokalne samouprave, Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije, krene u projektiranje nove trodijelne sportske dvorane.

Inače, Virovitičko-podravska županija već provodi jedan značajan projekt u kojem sudjeluje OŠ Josipa Kozarca. Riječ je o Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske, čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a uz nju je još osam partnera iz Slavonije, Dalmacije i Norveške. Ukupna vrijednost projekta je 22.500.000,00 kuna, a Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama pripada 7.552.786,03 kuna. Troje partnera je iz Virovitičko-podravske županije. Uz samu Županiju tu je Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine i Osnovna škola Suhopolje.

U OŠ Josipa Kozarca će se kroz taj projekt rekonstruirati i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca Slatina.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content