Virovitičke gimnazijalke najbolje u futsalu, putuju u Poreč na državnu završnicu

U četvrtak, 26. siječnja održano je županijsko natjecanje školskih sportskih društava srednjih škola u futsalu za djevojke. Domaćin natjecanja bila je Tehnička škola Virovitica.

Po prvi puta, u povijesti svoje škole, prvo mjesto, a ujedno i plasman na državnu završnicu, izborile su učenice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

U grupnoj fazi natjecanja, gimnazijalke su uvjerljivo slavile protiv ‘malonogometašica’ iz Srednje škole Marka Marulića Slatina (6:1) i Strukovne škole Virovitica (5:2).

U finalnom susretu snage su odmjerile s domaćinom, učenicama Tehničke škole Virovitica. Domaće igračice povele su 1:0 već u prvoj minuti utakmice. Odlične atmosfere i bučnog navijanja nije nedostajalo. U konačnici, gimnazijalke su preokrenule rezultat u svoju korist (4:1) i ‘okrunile’ se titulom županijskih prvakinja.

Državna završnica igra se u Poreču od 26. do 28. travnja 2023. godine.

Za ekipu ŠSD Gimnazija, koju je vodila profesorica Maja Tkalčec, nastupile su: Tasha Filipović, Anđela Demo, Klara Crnoja, Lana Šafran, Ema Antoljak, Lara Kožulj, Darma Rončević, Nikolina Kojić, Nea Kovač i Lorena Rekić. 

Pehare najboljim ekipama uručila je tajnica Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content