Završena prva faza izgradnje društvenog doma u Lukaču

Početkom svibnja prošle godine započela je prva faza izgradnje društvenog doma u Lukaču. Ukupna vrijednost prve faze iznosi 1.940.603 kuna, odnosno 257.589,78 eura, a dio je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja. Nastavak izgradnje doma financirati će se iz sredstava Općine, najavio je načelnik općine Lukač Đuro Bukvić prilikom obilaska u pratnji župana virovitičko-podravskog Igora Androvića.

– U općini Lukač sva naša naselja imaju kompletno uređene domove, a jedino naselje Lukač je bilo bez društvenog doma. Prva faza je napravljena, a za nastavak izgradnje novog društvenog doma Općina Lukač će sada morati ući u kredit od pet milijuna kuna, ali sve u cilju da ovaj projekt privedemo kraju na zadovoljstvo svih mještana općine. Čekali smo sve ovo vrijeme i zahvaljujem mještanima na strpljenju i vjerujem da ćemo da ga do sredine iduće godine već i koristiti – rekao je načelnik Bukvić.

Novi dom imat će prostora za 200 uzvanika, a osim što će služiti svim mještanima općine za razne prigode, besplatno će ga moći koristiti udruge s područja općine za svoje manifestacije. Dio prostora u domu Općina će ustupiti na korištenje Hrvatskoj Pošti.

IMGL9917
Foto: K. Toplak

– Općina Lukač je poznata po ulaganju u javnu, društvenu, obrazovnu infrastrukturu. Novi vrtić, obnovljena matična škola, ali i ulaganje u društvene domove. Gotovo sva naselja na području općine Lukač imaju društveni dom koji žitelji tih naselja koriste, ali veliki je interes i onih naselja i gradove izvan općine Lukač koji nemaju domove, a koji imaju potrebe za korištenjem domova. Lukač kao sjedište županije zasigurno zaslužuje ovakav jedan društveni dom koji će koristiti stanovnici Lukača za razno razne prigode. Ovo je velika investicija i vidimo da se ovakve investicije mogu financirati i vlastitim sredstvima, naravno uz kredit. Sa svom javnom i društvenom infrastrukturom u općini Lukač se stvaraju uvjeti kakve imaju građani u Virovitici i drugim gradovima – rekao je župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, ib; Foto: K. Toplak)

IMGL9897
Foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content