2. ŽNL ZAPAD No Limit TVIN ‘najkorektnija’ momčad jesenskog dijela sezone

Prema završnom izvješću Tihomira Majstorovića, disciplinskog suca Županijskog nogometnog saveza VPŽ, u jesenskom dijelu sezone, na travnjacima županijskih drugoligaša u skupini Zapad, djelitelji pravde pokazali su ukupno 181 žuti i 15 crvenih kartona.

No Limit TVIN, osmoplasirana momčad lige, u jesenskom dijelu sezone osvojila je titulu najbolje fair play momčadi. ‘Akademci’ su u 11 odigranih susreta ‘zaradili’ sedam žutih i niti jedan crveni karton, što im je na kraju donijelo samo 19 negativnih bodova.

Uz No Limit TVIN, druga najkorektnija momčad je desetoplasirani Podravec iz Dinjevca čiji su nogometaši ‘zaradili’ devet žutih i jedan crveni karton, što im je donijelo 29 negativnih bodova.

S druge strane, na samom dnu fair play ljestvice je posljednjeplasirano Podgorje. Nogometaši Podgorja skupili su 19 javnih opomena i tri isključenja (71 negativan bod), a odmah iza Podgorja smjestila se četvrtoplasirana Croatia iz Grabrovnice sa 68 bodova (14 žutih i četiri crvena kartona).

Nogometaši Aršanja iz Sedlarice, Bilogore 1947. iz Špišić Bukovice i Svetog Đurađa ostvarili su 32 negativna boda, Sokol iz Milanovca 50 negativnih bodova, Gradina i Turnašica 51, Mladost iz Vukosavljevice 55, te Drava iz Terezinog Polja 61 negativan bod.

Podsjetimo, fair play ljestvica kreira se na temelju sportskog ponašanja igrača, službenih osoba, gledatelja, dodijeljenih javnih opomena, izazivanja incidentnih situacija i svega ostalog što može utjecati na fair play.

-Prema ovim podacima možemo zaključiti da je u jesenskom dijelu prvenstva dodijeljeno manji broj opomena i isključenja u odnosu na prošlu godinu. Kazne igračima za isključenja i nepravilna nastupanja, te klubovima za propuste u organizaciji utakmica, kao i kod nesportskih ispada, odredio sam prema disciplinskom pravilniku HNS-a uz ujednačen kriterij. Zabrinjava ponašanje službenih osoba, igrača i dijela gledatelja pojedinih klubova zbog prevelikih tenzija za vrijeme utakmice kojima dodatno izazivaju napetosti na istima – pojasnio je Majstorović.

(www.icv.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content