Dekan Fakulteta za agrobiotehničke znanosti u Osijeku obišao Tehnološko inovacijski centar u kojem se sastao sa županom Igorom Androvićem

Dekan Fakulteta za agrobiotehničke znanosti u Osijeku, Krunoslav Zmaić, uz svoje suradnike, prodekane, Tomislava Vinkovića i Brigitu Popović, obišao je Tehnološko-inovacijski centar u Virovitici gdje se sastao s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, ravnateljicom TIC-a Ivanom Nemet, te dekanom Veleučilišta u Virovitici Dejanom Tubićem.

Fakultet za agrobiotehničke znanosti u Osijeku bio je jedan od partnera na projektu Tehnološko inovacijskog centra u Virovitici, a u budućnosti, dekan Krunoslav Zmaić, izrazio je želju veće suradnje kako s TIC-om, tako i Virovitičko-podravskom županijom. Interes postoji i za suradnju s Veleučilištem u Virovitici.

– Zanima nas kvalitetnije partnerstvo s Tehnološko-inovacijskim centrom, ali i Virovitičko-podravskom županijom, jer možemo ponuditi kvalitetnu suradnju, kako na projektima sa sustavima navodnjavanja, tako i na ostalim projektima iz poljoprivrednog spektra – kazao je između ostalog dekan Zmaić.

Govorio je i o Centru za cjeloživotno učenje kao ustrojbene jedinice Fakulteta za agrobiotehničke znanosti u Osijeku uspostavljene radi osiguravanja aktivnog i kontinuiranog sudjelovanja fakulteta u procesu cjeloživotnog stručnog usavršavanja stručnjaka iz područja agronomije, a koji obuhvaća 13 programa…

I virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je važnost suradnje za Virovitičko-podravsku županiju.

– Do sada su na području naše županije, izgrađena tri sustava, Kapinci – Vaška, Đolta i Novi Gradac Detkovac. Sustav Kapinci – Vaška II. faza je pri kraju, no županija nastavlja s pripremom dokumentacije i za ostale sustave. Najbliži potrebnoj dokumentaciji smo sa sustavima Lukač i Đolta II., a u budućnosti ćemo navodnjavanim sistemima pokriti istočni dio Virovitičko-podravske županije, odnosno općine, Čađavicu, Crnac, Zdenci i Čačinci. Tu je i naš projekt Sušionice povrća, kao i Centra za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnost. U svim tim projektima, želja nam je imati potporu Fakulteta za agrobiotehničke znanosti u Osijeku, najznačajnije poljoprivredne znanstvene institucije u Slavoniju – naglasio je župan Andrović.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content