DVD Velimirovac održao godišnju izvještajnu skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velimirovac u subotu, 4. veljače održalo je godišnju skupštinu kojoj su uz članove DVD-a Velimirovac, prisustvovali i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, zapovjednik JVP Našice i Vatrogasne zajednice Našice Danijel Matković te brojna dobrovoljna vatrogasna društva iz okolice. 

Na skupštini je podneseno izvješće o radu u prethodnoj godini gdje su vidljive brojne aktivnosti društva, od sudjelovanja na obilježavanju obljetnica drugih društava do potpore URT Nexe teamu u utrci “Vukovar, to smo mi” i brojnih drugih događanja na kojima su sudjelovali.

U protekloj godini su se prijavili na razne natječaje od strane Grada i Županije te tako pribavili nešto opreme, kao i namještaj za opremanje novog vatrogasnog doma. Uz brojne obuke koje provode kako bi bili što spremniji za intervencije, pomažu mještanima tijekom raznih vremenskih nepogoda, a također su na raspolaganju Gradu sa svojim vozilom za potrebe prijevoza.

Predsjednik DVD-a Velimorovac Antonio Balen je rekao kako je protekla godina bila teška, ali uspješno su svladali sve nedaće koje su ih snašle.

– Nakon korone je bilo teško sve održati, pogotovo u radu s djecom, ali novi dom nam puno znači za rad i dat ćemo sve od sebe u idućoj godini da rad sa djecom još više potaknemo, a pouzdajemo se u pomoć Grada jer nam oni jako puno pomažu u svakoj prilici i to je sad već tradicionalno jako lijepa suradnja – rekao je Balen.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je istaknuo kako su brojni projekti iza DVD-a Velimirovac.

– Bitno je istaknuti kako se za razliku od prošle skupštine nalazimo u novom domu, što je jako lijepo, a još je ljepše bilo čuti kako je protekla godina bila puna druženja, prijateljskih susreta i vježbi, a najmanje onog za što su oni i ustrojeni, ja im na tome čestitam i želim i ubuduće samo lijepa druženja. Velimirovac zaslužuje ovakav dom jer u odnosu na broj stanovnika ima jako velik broj udruga Sedam ih je aktivno i kroz DVD Velimirovac, koji okuplja mlade i radi s njima, čine duh mjesta, a potporu Grada će uvijek imati – rekao je gradonačelnik Kašuba.  

Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našica je rekao kako je DVD Velimirovac pokazao kvalitetan rad.

– Prošle godine su dobili od ministarstva poljoprivrede novo kratko navalno vozilo potpuno opremljeno, imaju impozantan dom gdje je sve vrhunski opremljeno sa vatrogasnim spremištem, garažama, prostorijama za druženje i sastanke a oni to svojim radom i zaslužuju. U svakom trenutku je DVD Velimirovac u stanju odraditi bilo kakvu intervenciju jer imaju sposobnih najmanje 10 vatrogasacakoji mogu izaći na intervenciju – rekao je Gašić.

(www.icv.hr, eš, foto: E. Šubić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content