Evakuirana osječka Tržnica s radom počinje sutra: Krovopokrivači žurno završavaju radove na nadstrešnici stradaloj u naletima olujnog vjetra

Štete nastale tijekom samog nevremena, odnosno olujnog vjetra koji je dosezao i do 90 km⁄h i pri tom dizao limene krovove, rušio stabla nanoseći brojna oštećenja na objektima diljem grada, većinom su sanirana još za vrijeme olujnih udara, no jedan dio šteta koje nisu u potpunosti mogle biti odrađene sanira se i dalje.

Osječki dogradonačelnik i načelnik gradskog Stožera CZ Dragan Vulin izvijestio je kako su pripadnici osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe (JPVP) uklonili dio ploča s oštećenog krova osječke glavne tržnice a koje su mogle ugroziti građane.

– U ponedjeljak očekujemo završetak sanacije, a tržnica bi s radom trebala početi u utorak- rekao je Vulin prilikom jučerašnje sanacije te zahvalio svim žurnim službama koje su cijeli dan bile na terenu, posebno osječkim vatrogascima na intervenciji u osječkom Kliničkom bolničkom centru gdje su spriječili da vjetar ne odnese krovove s nekih zgrada u krugu bolnice.

– Prijavljeno je ukupno četiri oštećena automobila. Vatrogasci su imali 27 intervencija, a vjetar je na javne površine i prometnice srušio 10 stabala. Najvažnije je da tijekom jučerašnjeg nevremena nitko nije ozlijeđen, a štete su sanirane u najkraćem mogućem roku- kazao je dogradonačelnik Vulin.

Pomoćnik zapovjednika osječkog JPVP-a Davor Škarica rekao je novinarima kako su vatrogasci otklonili dijelove nadstrešnice na Tržnici, a ostatak će odraditi građevinska tvrtka. Veće probleme im je izazvao olujni vjetar na četiri objekta u osječkom KBC-u.

– Vjetar je počeo dizati limeni krov, a s obzirom na udare vjetra postojala je opasnost da bi lim mogao skinuti dijelove tvrde konstrukcije krova- pojasnio je Škarica.

Prema riječima direktorice Tržnice Ivane Davidović krovopokrivači bi tijekom današnjeg dana (ponedjeljak) trebali nadstrešnicu vanjskog dijela tržnice sanirati u potpunosti, pa bi Tržnica sutra počela s redovitim radom.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content