Evo kako je legendarni Ćiro bio dočekan u Suhopolju: Pozdravljao je navijače nevinim smiješkom, svima je “ušao pod kožu”

Nakon duge i teške bolesti umro je Miroslav Ćiro Blažević u 88. godini života. Posljednjih nekoliko mjeseci vodio je tešku borbu s karcinomom, koji se proširio na jetra, a ranije na rebra i zdjelicu. Karcinom prostate dijagnosticiran mu je 2011. godine, ali tada se uspio othrvati teškoj bolesti. Nažalost, ovog puta Ćiro nije uspio izaći kao pobjednik iz teške bitke.

Njegovo trenersko umijeće, a prije svega osobna karizma osvajali su navijače i ljude gdje god je radio. Zavirili smo u arhivu Virovitičkog lista i vratili se u 2006. godinu kada je ‘trener svih trenera’ sjedio na klupi prvoligaša Zagreba s kojim je 10. kolovoza gostovao u Suhopolju, na stadionu Park.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Bio je to praznik nogometa. Od vremena kada je Mladost 127. igrala u Prvoj ligi, kada su ovdje gostovali Dinamo i Hajduk, nikada nije bilo toliko ljudi. Zagreb, koji ove godine igra sjajno, bio je veliki mamac. Ali, bio je još netko. Miroslav Ćiro Blažević. Ćiro je u Suhopolju dočekan poput cara. Činilo se kao da je jučer bila “Francuska ’98.”

Pozdravljao je navijače s nevinim smiješkom. Nakon što je završila utakmica, nitko ni pogledom nije tražio trostrukog strijelca Karabogdana. Jedino slikanje bilo je s Ćirom. Nikoga nije odbio. Trener koji je uvijek znao drugima “ući pod kožu, simpatijama je osvojio Suhopolje.

– Oduševljen sam ovim što sam vidio u Suhopolju, oduševljen sam jer se nogomet vratio na stadion ‘Park’. Ovo je promocija nogometa i želim vam da se u budućnosti vratite tamo gdje vam je mjesto, da se vratite u Prvu ligu – kazao je Ćiro okupljenom mnoštvu. Pljesak nije izostao.

“Trener svih trenera” osvrnuo se i na Suhopolje.

– Imaju sjajnog trenera Dražena Biškupa, a vidio sam i nekolicinu dobrih igrača. Onaj broj dvadeset (Miletić), pa desetka (Zidarić), petica (Ibriks) i dvadeset tri (Mužinić). Zanimljivo su društvo i želim im mnogo uspjeha.

Kao zahvalu Ivica Katalenić uz Mladena Slavića, jednog od onih bez čije pomoći svega ovoga u Suhopolju ne bi bilo, darovao je Miroslavu Ćiri Blaževiću sliku Suhopolja. Blažević je bio oduševljen.

Suhopolje danas živi nogomet i na svakoj utakmici ima minimalno 500 gledatelja. Tako će vjerojatno biti i kada Dražen Biškup i njegova ekipa krenu s prvenstvom u III. HNL. Ovdje se uvijek volio nogomet i kvalitetna igra. A, oni koji do početka prvenstva još žele vidjeti kako izgleda Suhopolje, moći će to učiniti iduće subote, 19. kolovoza, kada će Dražen Biškup svoje izabranike povesti u Mikleuš i odmjeriti snage s istoimenim domaćinom. Dvoboj počinje u 17 sati.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

SUHOPOLJE 1

ZAGREB 3

SUHOPOLJE Stadion Park. Gledatelja: 3000.

Sudac: Mario Vecko; pomoćnici: Zoran Špoljarić i Branislav Grujić (svi iz Virovitice).

STRIJELCI: 0:1 – Karabogdan (24), 0:2 – Karabogdan (35), 1:2 – Ibriks (60), 1:3 – Karabogdan (90 – 11 m)

SUHOPOLJE: Dumenčić, Ibriks, Menegati, Tolo, Mužinić, MIletić, Smetiško, Komšić, Ivandija, Miličić, Zidarić. Još su igrali: Modrić, Slavić, Čolić, Lončarek, Međimurac, Đapić, Dibena, Čiković, Vujčić, Kurjančić. Trener: Dražen Biškup.

ZAGREB: Škorić, Čutura, Čunčić, Jurendić, Čustić, Mišković, Bjelobrajdić, Ivanković, Špićić, Grgić, Karabogdan. Još su igrali: Perković, Oršulić, Drmić, Amić, Roksam. Trener: Miroslav Ćiro Blažević.

(Virovitički list, 10. kolovoza 2006. godine)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content