”Glasnici istine” istrčali 10. memorijalnu utrku ”Maslenica” od Islama Latinskog do Novigrada

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” i to Slatinčani Pavo Tutenov i Goran Draksler, Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, zatim Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice te Duško Štrbac, počasni član ”Glasnika” iz Zagreba, uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, sudjelovali su na 10. memorijalnoj utrci ”Maslenica” koja se trčala od Islama Latinskog do Novigrada u duljini od 18 kilometara.

Memorijalnu utrku organizirali su veterani 3. bojne 3. gardijske brigade, legendarne ”Kobre” iz Slavonskog Broda, u spomen na svoja 23 poginula pripadnika, a uz ”Glasnike istine” na memorijalnoj utrci sudjelovale su i dvije mlade članice Atletskog kluba Zadar, Lucija Stošija i Franina Dana Bratović iz Paljuva, te Mato Pauković iz Prerovca kod Ivanić Grada.

Na samom startu u Islamu Latinskom, kod Zelenog hrasta ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade, uz brojne delegacije, ”Glasnici istine” simboličnim paljenjem svijeće odali su počast istima.

”Glasnici” su na svom putu do ciljnog odredišta zastali u Kašiću kod Križa od slavonskog hrasta, spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade ”Kune” gdje su ih dočekali sudionici komemorativnog skupa te zajednički zapalili svijeće i položili vijence u spomen na 36 poginulih Slavonaca iz sastava legendarnih ”Kuna” koji su svoj život položili u VRA Maslenica i obrani zadarskog zaleđa.

Po dolasku na ciljno odredište u Novigradu, sudionike utrke dočekali su organizatori, veterani 3. bojne 3. gardijske brigade ”Kobre”, predstavnici veterana 3. gardijske brigade ”Kune”, te mještani Novigrada predvođeni načelnikom Općine Josom Klapanom.

(www.icv.hr, adf, pt, foto: I. Novak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content